Quantcast
ΕΛ.ΑΣ: Σχεδόν 1.700 παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους τον Απρίλιο 2016 - enikonomia.gr
share

ΕΛ.ΑΣ: Σχεδόν 1.700 παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους τον Απρίλιο 2016

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 1.694 παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν -αναγκαστικά ή εθελοντικά- στις χώρες τους, τον Απρίλιο 2016, σύμφωνα με στοιχεία του αρχηγείου της  ΕΛ.ΑΣ. Αυτό επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία έδειξαν ότι: Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (852 άτομα), το Πακιστάν (157), το Μαρόκο (107), το Ιράν (61), τη Γεωργία (51), το Αφγανιστάν (45 άτομα), το Μπανγκλαντές (29) και τη Βουλγαρία (16 άτομα).

Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 6.427 άτομα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.