Quantcast
ΕΛΒΑΛ: Εισφορά δύο κλάδων στη θυγατρική Elval Colour - enikonomia.gr
share

ΕΛΒΑΛ: Εισφορά δύο κλάδων στη θυγατρική Elval Colour

δημοσιεύτηκε:

Η Ανώνυμη Εταιρία «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» (στο εξής ΕΛΒΑΛ Α.Ε.) γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 15 Ιανουαρίου 2015 τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και της, κατά 100% θυγατρικής της, μη εισηγμένης Εταιρίας «ELVAL COLOUR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΑΜΜΕΝΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΠΑΝΕΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ», αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου βαφής ταινιών αλουμινίου για αρχιτεκτονικές χρήσεις και του κλάδου παραγωγής και εμπορίας etalbond  της ΕΛΒΑΛ ΑΕ και την απορρόφησή τους από την «ELVAL COLOUR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΑΜΜΕΝΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΠΑΝΕΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ». Η απόσχιση και απορρόφηση των προαναφερθέντων κλάδων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1297/72 και ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31.12.2014. Η αποτίμηση των εισφερόμενων περιουσιακών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Ν.2190/20.

Ο κλάδος βαφής αρχιτεκτονικών ταινιών αλουμινίου δραστηριοποιείται στη βαφή ταινιοελασμάτων αλουμινίου, ενώ ο κλάδος παραγωγής και εμπορίας etalbond  στην παραγωγή και εμπορία σύνθετων panels αλουμινίου (etalbond). Οι προαναφερθέντες εισφερόμενοι κλάδοι αντιπροσωπεύουν συνολικά 2,8% του κύκλου εργασιών της ΕΛΒΑΛ Α.Ε.. Δεδομένου ότι η πρώτη ύλη του κλάδου θα πωλείται από την ΕΛΒΑΛ Α.Ε., ο εταιρικός κύκλος εργασιών θα μεταβληθεί σε ακόμη χαμηλότερο ποσοστό. Τα ενοποιημένα μεγέθη του Ομίλου ΕΛΒΑΛ δε θα επηρεαστούν.

Η απόσχιση των εν λόγω κλάδων γίνεται στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ΕΛΒΑΛ Α.Ε., μετά και την απορρόφηση της θυγατρικής ΕΤΕΜ Α.Ε. και αποσκοπεί στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων για αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης των προαναφερθέντων κλάδων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόσχισης και απορρόφησης των ανωτέρω κλάδων από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιριών ΕΛΒΑΛ Α.Ε. και «ELVAL COLOUR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΑΜΜΕΝΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΠΑΝΕΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ» καθώς και της σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.