Quantcast
Elbisco: Νέα γραμμή παραγωγής στο Πικέρμι κόστους 5 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Elbisco: Νέα γραμμή παραγωγής στο Πικέρμι κόστους 5 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Μία νέα παραγωγική γραμμή ψωμιού εγκαινιάζει σήμερα η Elbisco. Με προσκεκλημένους δημοσιογράφους φορείς της αγοράς και πολιτικούς, η εταιρεία θα εγκαινιάσει την υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής της στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι, που στοίχισε περί τα 5 εκατ. ευρώ.

 

Τριετές πρόγραμμα επενδύσεων
Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος τριετούς επενδυτικού προγράμματος, που σκοπό έχει την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας μέσα στο περιβάλλον κρίσης. Το επενδυτικό σχέδιο μάλιστα, είχε λάβει στις αρχές Αυγούστου έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέποντας την παραγωγή νέου προϊόντος και την αλλαγή παραγωγικής διαδικασίας στη γραμμή παραγωγής της φρυγανιάς.

 

Επενδύσεις 17 εκατ. ευρώ
Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ, τόσο για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων στο Πικέρμι και τη Χαλκίδα, όσο και για τη δημιουργία νέων, προκειμένου ν΄αναπτυχθούν νέα προϊόντα, που θα προσδώσουν υψηλή προστιθέμενη αξία για τους καταναλωτές εντός και εκτός Ελλάδας.

Εκτός από την γραμμή παραγωγής ψωμιού, στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και η επένδυση 3,6 εκατ. ευρώ για την λειτουργία γραμμής παραγωγής σνακ στο εργοστάσιο της Χαλκίδας.

 

Ανάπτυξη μέσα στην κρίση
Η εταιρεία πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις 118 εκατ. ευρώ και απασχολεί 780 εργαζομένους, ενώ αποτελεί από τις λίγες εταιρείες που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίες, μέσα στην κρίση. Τα προϊόντα της εταιρείας εξάγονται σε 20 διεθνείς προορισμούς.

 

Εμπορικά σήματα
Από τα εμπορικά σήματα που διακινεί, τη μεγαλύτερη εμπορική ζήτηση έχουν τα προϊόντα Κρις Κρις, Αλλατίνη, οι φρυγανιές Forma, Βοσινάκη και οι Elite.

To περασμένο μάλιστα καλοκαίρι η μάρκα Elite «έστρωσε» το μεγαλύτερο σε μήκος τραπέζι πικνίκ, μήκους 120,33 μέτρων, το οποίο φιλοξένησε 480 άτομα.   Μ΄αυτό εξασφάλισε μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness.
Υπενθυμίζεται, ότι οι μετοχές της Elbisco Συμμετοχών, που ανήκει στην οικογένεια του Κυριάκου Φιλίππου, σταμάτησαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο από τον Νοέμβριο του 2012.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.