Quantcast
ΕΛΓΕΚΑ: Μείωση κύκλου εργασιών στο πρώτο εξάμηνο - enikonomia.gr
share

ΕΛΓΕΚΑ: Μείωση κύκλου εργασιών στο πρώτο εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Με μείωση κύκλου εργασιών κι αύξηση ζημιών έκλεισε, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο όμιλος της ΕΛΓΕΚΑ, ο οποίος κατάφερε ωστόσο -σύμφωνα με τη διοίκηση- “να περιορίσει τις επιπτώσεις της συρρίκνωσης της δραστηριότητάς του, συγκρατώντας τη συνεπακόλουθη μείωση της λειτουργικής του κερδοφορίας σε διαχειρίσιμα επίπεδα, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή και το διαρκώς εντεινόμενο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην εγχώρια οικονομία, αποτέλεσμα του οποίου είναι η συνεχής πτώση της κατανάλωσης και εν γένει της οικονομικής δραστηριότητας”.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 114,6 εκατ. ευρώ (-14,1% σε σχέση με πέρυσι), μεταβολή που σύμφωνα με τη διοίκηση “οφείλεται πρωτίστως στη διακοπή ζημιογόνων δραστηριοτήτων που έλαβε χώρα μετά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στην αναδιάρθρωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου του Ομίλου”. Δευτερευόντως, η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την πτώση της εγχώριας κατανάλωσης.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 4,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,4 εκατ. τη συγκρίσιμη περίοδο, ενώ οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1,5 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 2 εκατ. ευρώ (έναντι 1,6 εκατ.).

Οι βασικές προτεραιότητες του ομίλου για την προσεχή περίοδο περιλαμβάνουν την περαιτέρω αναδιάταξη του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και τη συνέχιση της επιθετικής στρατηγικής για διεύρυνση του κατεχόμενου μεριδίου αγοράς σε κλάδους όπου έχει ηγετική παρουσία (π.χ. κλάδος παροχής υπηρεσιών Logistics τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό τρίτων).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.