Quantcast
Elounda Hills: Πότε ξεκινά η κατασκευή του οικιστικού σχεδίου - enikonomia.gr
share

Elounda Hills: Πότε ξεκινά η κατασκευή του οικιστικού σχεδίου

δημοσιεύτηκε:

Τον Σεπτέμβριο του 2023 θα ξεκινήσει η κατασκευή της οικιστικής-τουριστικής ανάπλασης του Elounda Hills, όπως γνωστοποίησαν ο αντιπρόεδρος της Mirum Hellas Κωνσταντίνος Δέδες και ο διευθύνων σύμβουλος του Mirum Group ‘Αγγελος Αγγελιδάκης κατά τη συνάντησης τους.

Το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της Mirum, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών. Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση περίπου 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ έως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.

Η ανοικοδόμησή του

Η ανοικοδόμησή του που ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022  χωρίζεται σε δύο φάσεις:

  • Η πρώτη φάση είναι κομβική για την ανάπτυξη και περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο με 137 δωμάτια, 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα.
  • Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Elounda Hills θα είναι το θέρετρο, του οποίου οι κτισμένες επιφάνειες θα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 140.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει  μια οικιστική κοινότητα, μαρίνα 64 θέσεων (θα φιλοξενεί σούπερ γιοτ καθώς και μικρότερα σκάφη), ιδιωτικές παραλίες, κλαμπ, εστιατόρια, παρεκκλήσι, πάρκο, βοτανικό κήπο και άλλες υποδομές και ανέσεις που μαζί θα συνθέσουν ένα θέρετρο που θα κατοικείται όλο το χρόνο, με περιόδους αιχμής εκείνη του Μαΐου – Οκτωβρίου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.