Quantcast
Enterprise Greece: Διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ - enikonomia.gr
share

Enterprise Greece: Διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ

δημοσιεύτηκε:

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για την  επιχειρηματική αποστολή με τη συμμετοχή 17 ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των τροφίμων, του τουρισμού και των ακινήτων, των κατασκευών, των logistics και μεταφορών, της υψηλής τεχνολογίας και της κλωστουφαντουργίας, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Οι  εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν συνολικά 100 κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις με ισραηλινές επιχειρήσεις από αντίστοιχους κλάδους. Για τη διεξαγωγή των συναντήσεων συνέδραμαν ο ισραηλινός οργανισμός Israel Export Institute, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, καθώς και η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα», προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής αποστολής για σύναψη διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών αλλά και τη σημασία της επιχειρηματικής εξωστρέφειας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τη δυναμική της ισραηλινής αγοράς στο εμπορικό και επενδυτικό πεδίο.

Μεταξύ άλλων η πρέσβης του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν-Άμπα επισήμανε ότι «οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Ισραήλ, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Αυτό αποδεικνύεται από την πληθώρα των συναντήσεων που είχαν τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής. Σίγουρα, θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την κοινή μας προσπάθεια για την περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ».

Από την άλλη πλευρά ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Βελισσάριος Δότσης τόνισε με έμφαση πως «η δυναμική επιχειρηματική κοινότητα του Ισραήλ, μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει μέσα από συνεργασίες με εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις. Στην τεχνολογία, την ενέργεια, την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό και τα ακίνητα και τη μεταποίηση, υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ. Ο Οργανισμός Enterprise Greece έχει εντάξει το Ισραήλ στις χώρες προτεραιότητας με συστηματικές ενέργειες τόσο στην προσέλκυση επενδύσεων όσο και στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.