Quantcast
Έρχεται το πρώτο Hard Rock Café στην Αθήνα - enikonomia.gr
share

Έρχεται το πρώτο Hard Rock Café στην Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας επενδύει αυτή τη φορά η Hard Rock International, προγραμματίζοντας τα εγκαίνια του πρώτου επί ελληνικού εδάφους καταστήματος  Hard Rock Café για την 1η Απριλίου. Αρχικά θα λειτουργήσει το Rock Shop, το εμβληματικό κατάστημα λιανικής πώλησης αξεσουάρ, με τη μοναδική του συλλογή και στη συνέχεια θα ξεκινήσει να λειτουργεί το μπαρ και το εστιατόριο.

 Το σήμα Hard Rock δεν έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε κατάστημα στο Σύνταγμα από δύο επιχειρηματίες που είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα franchise. Η απρόσμενη όμως κατάληξη στη σχέση των δύο πλευρών, οδήγησε τη μητρική εταιρεία στην απόφαση να καταγγείλει τη σύμβαση και να βάλει λουκέτο στο κατάστημα του Συντάγματος, επειδή διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα πουλούσε αναμνηστικά προϊόντα που δεν ήταν αυθεντικά.  Η υπόθεση μάλιστα είχε απασχολήσει όχι μόνο τα Ελληνικά δικαστήρια αλλά και το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου.

 Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την Hard Rock International στην απόφαση να επενδύσει τελικά μόνη της στη χώρα μας. Όπως μάλιστα μας ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην πολυεθνική «Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στην λίστα του επενδυτικού ενδιαφέροντος της μητρικής».  Στο πλαίσιο αυτό, ο αμερικανικός κολοσσός εξετάζει όλες τις δυνατότητες, ώστε μελλοντικά ν΄ανοίξουν και άλλα καταστήματα στη χώρα.

Όσον αφορά στο νέο κατάστημα, το οποίο επανδρώνεται με προσωπικό αυτές τις ημέρες, βρίσκεται στην οδό Αδριανού, στο Μοναστηράκι. Το 900 τετραγωνικών μέτρων-διώροφο καφέ, με την εμβληματική διακόσμηση προσαρμόζει το ύφος του στην τοπική κληρονομιά και κουλτούρα. Το νέο Hard Rock Cafe μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του χώρο περισσότερα από 200 άτομα, ενώ διαθέτει  μπαρ, εσωτερική αυλή και ταράτσα, καθώς και το κατάστημα λιανικής πώλησης αξεσουάρ Rock shop. Το μπαρ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2015 και το εστιατόριο το Νοέμβριο του 2015.  Το κυρίως εστιατόριο προβλέπεται ότι θα προσφέρει 80 νέες θέσεις εργασίας.

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που το αυθεντικό Hard Rock ξεκινάει στην μοναδική πόλη των Αθηνών υπό τη διοίκηση της Hard Rock Café International», δήλωσε ο David Pellow, Area Vice President of Operations, Europe, της Hard Rock International. «Έχουμε βρει το ιδανικό σημείο, στην καρδιά της Αθήνας και ανυπομονούμε να μυήσουμε και πάλι τους επισκέπτες μας στο αμερικάνικο φαγητό και την rock n’ roll ατμόσφαιρα, αφουγκραζόμενοι την ελληνική κουλτούρα και την δυναμική ελληνική μουσική σκηνή».

 Τα μουσικά memorabilia, τα αναμνηστικά της εμβληματικής συλλογής του Hard Rock θα κοσμούν τους τοίχους του Hard Rock Cafe Athens, συμπεριλαμβανομένων αντικειμένων θρυλικών και σύγχρονων μουσικών από όλο τον κόσμο. Οι fans θα μπορέσουν να δουν τις ασημί-μαύρες μπότες που φορούσε η Lady Gaga κατά τη διάρκεια φωτογράφησης το 2014, ένα μαύρο μπάσο με καρφιά που ανήκει στον Αμερικανό rocker, Gene Simmons, μια ακουστική κιθάρα με αυτόγραφο του Chris Martin των Coldplay και πολλά άλλα.

 Το Rock Shop θα διαθέτει αξεσουάρ εμπνευσμένα από την rock ‘n’ roll κουλτούρα, καθώς και συλλεκτικά Hard Rock Café είδη που είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για το κατάστημα της Αθήνας και θα πωλούνται μόνο σε αυτό.

 Η ανάπτυξη της Hard Rock International ξεκίνησε το 1971 και σήμερα διαθέτει 198 επιχειρήσεις σε 63 χώρες, μεταξύ των οποίων 21 ξενοδοχεία και 10 καζίνο. Ξεκινώντας με μια κιθάρα του Eric Clapton, το Hard Rock διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή μουσικών αναμνηστικών στον κόσμο, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα Hard Rock παγκοσμίως. Το Hard Rock είναι επίσης γνωστό, για τα συλλεκτικά του αξεσουάρ , εμπνευσμένα από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας και της μόδας, τις live εμφανίσεις και τη βραβευμένη ιστοσελίδα του.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.