Quantcast
Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Εθνική Τράπεζα: Συμφωνία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Να συνεργαστούν, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της, συμφώνησαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), μέσα από μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν  οι διοικήσεις τους.

Το ΕΚΕΤΑ συγκαταλέγεται στους 20 πρώτους ερευνητικούς φορείς της ΕΕ, όσον αφορά την προσέλκυση πόρων από ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ στην τελευταία σχετική αναφορά του προγράμματος Horizon 2020 καταλαμβάνει τη 10η θέση. Διεξάγει έρευνα και συμμετέχει σε επιστημονικά προγράμματα σε περιοχές όπως: Ενέργεια, Περιβάλλον, Νέα Λειτουργικά Υλικά, Βιομηχανικές Διεργασίες, Πληροφορική, Τηλεματική, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Αγροβιοτεχνολογία, Επιστήμες Υγείας, Αγροτεχνολογία καθώς επίσης και σε διάφορες διαθεματικές περιοχές όπως η Κυκλική Οικονομία και η Βιο-οικονομία.

«Η συνεργασία εκφράζει πάνω από όλα την αυτοπεποίθηση που νιώθουμε για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Μπορούμε να βάλουμε ξανά μπροστά την Ελλάδα. Μπορούμε γιατί υπάρχει σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο και είμαστε εδώ για να θέσουμε τους πόρους μας, τη γνώση μας και, περισσότερο από όλα, την αποφασιστικότητα μας στη διάθεσή σας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ Αθανάσιος Γ. Κωνσταντόπουλος σημείωσε: «Οι μακροχρόνιες συνεργασίες του ΕΚΕΤΑ με σημαντικές εταιρείες του εξωτερικού και οι πρόσφατες συνεχώς αυξανόμενες συνεργασίες με ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης η δεσπόζουσα θέση της Εθνικής Τράπεζας στο χρηματοπιστωτικό τομέα, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για συνέργειες και τη μεταφορά των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην παραγωγή μέσω της δημιουργίας νέων προϊόντων, εργαλείων και πρακτικών αξιοποιώντας διεπιστημονικές προσεγγίσεις και καινοτομικές τεχνολογίες».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.