Quantcast
Έτσι θα είναι ο Marina Tower στο Ελληνικό - Ο πρώτος "πράσινος" ουρανοξύστης στην Ελλάδα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έτσι θα είναι ο Marina Tower στο Ελληνικό – Ο πρώτος “πράσινος” ουρανοξύστης στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Ελλάδα, του Marina Tower που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά παρουσίασε η Lamda Development. Ένα από τα πρώτα αρχιτεκτονικά τοπόσημα του Ελληνικού, ο Marina Tower θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό πράσινο παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Κορυφαία αρχιτεκτονική αισθητική, πρωτοποριακός σχεδιασμός, πράσινο, νερό, φως και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εμβληματικού αυτού κτιρίου, που θα εντάξει τη χώρα μας στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό αλλά και τουριστικό χάρτη. Το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, το οποίο διαθέτει τεράστια εμπειρία στη σχεδίαση ψηλών κτιρίων παγκοσμίως, υπογράφει τη μελέτη και τον σχεδιασμό του.


200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους
Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.
Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.
Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.
Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο Chief Development Officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, κ. Ζήσιμος Δανηλάτος.
«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο – έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρόταση μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα. » δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, κα Antoinette Nassopoulos-Erickson, Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.