Quantcast
Eurobank Κύπρου: Κέρδη 38,6 εκατ. ευρώ για το 2014 - enikonomia.gr
share

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 38,6 εκατ. ευρώ για το 2014

δημοσιεύτηκε:

Καθαρά κέρδη, μετά φόρων, ύψους 38,6 εκατ. ευρώ εμφάνισε για το 2014 η Eurobank Κύπρου. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 34% έναντι του περασμένου έτους, 2013, ενώ η πλεονάζουσα ρευστότητα ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (loans to deposits ratio), εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με δέσμευση καταθέσεων, διατηρήθηκε στο 28%.

Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD ratio) ξεπέρασε το 20%.

Διατηρήθηκε η χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστη προς έσοδα (cost to income ratio) να ανέρχεται στο 24%.

Δεδομένης της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και των δημόσιων οικονομικών της Κύπρου νωρίτερα από ότι αναμενόταν, η Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Με όπλα την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα που διαθέτει, το υγιές χαρτοφυλάκιο υφιστάμενων χορηγήσεων και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει την κυπριακή οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί επιπρόσθετες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της, αναφέρει η τράπεζα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.