Quantcast
ΕΧΑΕ: Μειωμένα κατά 68% τα κέρδη 9μήνου λόγω capital controls - enikonomia.gr
share

ΕΧΑΕ: Μειωμένα κατά 68% τα κέρδη 9μήνου λόγω capital controls

δημοσιεύτηκε:

Μείωση κατά 68% σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών στο 9μηνο του 2015 και διαμορφώθηκαν στα 5,6 εκατ. ευρώ έναντι 17,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή στο 9μηνο 2015, μετά από φόρους και διαφορές αποτίμησης ομολόγων, υπολογίζονται σε 0,07 ευρώ έναντι 0,28 ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 23,1 εκατ. ευρώ, το 9μηνο 2015, έναντι 36,2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ μετά την αφαίρεση του πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 22,1 εκατ. ευρώ έναντι 34,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου του Χ.Α., «η Τραπεζική Αργία που μείωσε τις εργάσιμες ημέρες κατά 25 (εκ των οποίων οι 23 το 3ο τρίμηνο) και οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στη συναλλακτική δραστηριότητα των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών, λόγω της εφαρμογής κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), αποτέλεσαν σημαντικούς αρνητικούς παράγοντες για τον τζίρο και την κερδοφορία του ομίλου, κατά το 3ο τρίμηνο».

Επιπλέον, στο σύνολο του εννεάμηνου, τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου είναι μειωμένα, λόγω της μείωσης της συναλλακτικής δραστηριότητας και της κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών, καθώς, επίσης και λόγω του μειωμένου σε σχέση με πέρυσι αριθμού εταιρικών γεγονότων από εισηγμένες εταιρείες (αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, νέες εισαγωγές, κλπ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.