Quantcast
Food Fund International: Πρώτη απόβαση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Food Fund International: Πρώτη απόβαση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το διεθνές group εστίασης Food Fund International, επεκτάθηκε στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα εστιατόριο INYAMA στο νησί της Μυκόνου.

Πρόκειται για την πρώτη απόβαση του διεθνούς group εστίασης στην Ελλάδα και δεύτερης απόβασής του στην Ευρώπη. Το πρώτο εστιατόριο του ομίλου στην Ευρώπη είχε λειτουργήσει στο Λονδίνο.  Executive chef του εστιατορίου είναι ο πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι,  ο οποίος συνεργάζεται με το FFI εδώ και αρκετά χρόνια. 

Επικεφαλής και ιδρυτής του διεθνούς ομίλου είναι ο Κώστας Τομάζος, που ξεκίνησε την καριέρα του ιδρύοντας τη δεκαετία του ΄70 μία από τις πρώτες αλυσίδες steakhouse στην Νότια Αφρική.

Σήμερα, ο διεθνής όμιλος Food Fund International με εξειδίκευση στην premium εστίαση, διαθέτει ένα portfolio με brands που αναπτύσσονται σε διεθνές επίπεδο: Το εμβληματικό MeatCo, elite steakhouse με παρουσία σε Ν. Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο, το Tribes με έδρα το Ντουμπάι και leader στην κατηγορία της αφρικανικής κουζίνας, το Bentley Bistro & Bar ένα μοντέρνο, πολυτελές  fusion γαλλικό εστιατόριο, το Eat Greek, εστιατόριο με ελληνική κουζίνα και  φρέσκια προσέγγιση στα πιάτα για τη νέα γενιά πελατών και το Ribs & Rumps ένα fun concept casual φαγητού με κεφάτη ατμόσφαιρα. 

Οι δραστηριότητες του ομίλου επεκτείνονται σε Νότια Αφρική, Μέση Ανατολή, Λονδίνο και από το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Όσον αφορά στην επωνυμία INYAMA, να σημειωθεί ότι είναι εμπνευσμένη από την λέξη που χρησιμοποιεί η φυλή των Ζουλού στη Νότιο Αφρική για να πει «κρέας», ενώ σλόγκαν του μαγαζιού είναι το «surf and turf», δηλαδή άριστο μοσχαρίσιο κρέας και φρέσκα θαλασσινά.

Μ. Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.