Quantcast
Γ. Περιστέρης: Ιδιώτες και επιχειρήσεις να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους - enikonomia.gr
share

Γ. Περιστέρης: Ιδιώτες και επιχειρήσεις να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους

δημοσιεύτηκε:

Κάλεσμα προς τις ελληνικές εταιρίες, αλλά και τους ιδιώτες να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους απηύθυνε ο Γιώργος Περιστέρης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών μεγεθών του ομίλου περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, όμως, τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή ελληνική επιχειρηματικότητα, αν δεν υποστηριχθεί άμεσα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Ζούμε καθημερινά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ελληνική επιχείρηση λόγω της κρίσης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, όπου παλεύουμε με άνισους όρους να πάρουμε κάποιο έργο και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές εταιρείες να μην υποστηρίζονται από ένα ισχυρό και σταθερό εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Εμείς πήραμε από την πρώτη στιγμή την δύσκολη αλλά σωστή κατά τη γνώμη μας απόφαση, να στηρίξουμε έμπρακτα τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία, κόντρα στο ρεύμα αλλά και στις συμβουλές που δεχόμασταν.

Επιμείναμε σε αυτή την απόφασή μας σε όλες τις φάσεις της κρίσης, ακόμα και στις πιο δύσκολες, τόσο επενδύοντας περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση όσο και διατηρώντας όλα τα διαθέσιμά μας στις ελληνικές τράπεζες. Θεωρούμε ότι το ίδιο έπρεπε να κάνουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.