Quantcast
H αγορά μπύρας στενάζει από τους φόρους - enikonomia.gr
share

H αγορά μπύρας στενάζει από τους φόρους

δημοσιεύτηκε:

Η υπερφορολόγηση αποτελεί ανασταλτικό παράγονται για  την ανάπτυξη της αγοράς στον κλάδο της μπύρας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ζωούλης Μηνά διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας .

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ.Μηνά τόνισε ότι χαρακτηριστικά ότι «Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης έχει ανέβει κατά 300% από το 2010. Από 9 ευρώ το 100λιτρο έχει πάει στα 33 ευρώ σήμερα»

Στο πλαίσιο αυτό, με την αγορά μπύρας να στενάζει από τους φόρους, καθώς υπάρχει επιπλέον και ο ΦΠΑ, το 2014, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε πτωτικά κατά 3%, με την Αθηναϊκή να έχει οριακή μείωση 1,5%. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία θα έχει κερδοφορία το 2014. Παράλληλα ετοιμάζει την έναρξη παραγωγής στη γραμμή μικροζυθοποιίας στο εργοστάσιο της λεωφόρου Κηφισού.

Αναμένεται μάλιστα οι πρώτες δοκιμές να γίνουν το Φεβρουάριο και εφόσον το αποτέλεσμα των προϊόντων είναι ικανοποιητικό θα παρουσιαστούν τα αντίστοιχα σήματα τη νέα σεζόν.

Πάντως απ΄ ότι εκτιμάται η εταιρία συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο παρά τις πολιτικές αναταράξεις.

Αυτό που δημιουργεί ανησυχία είναι η απομείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω της αβεβαιότητας, αλλά και η συρρίκνωση της ζήτησης λόγω του περιορισμού των διαθέσιμων εισοδημάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μηνά τόνισε ότι η εταιρία έχασε 80.000 lt κατανάλωσης από τη συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού, γεγονός που δεν αναπληρώθηκε από το αυξημένο τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό.

Η αύξηση κατά 1 εκατ. των τουριστών το 2014 δίνει 40.000 λίτρα, δηλαδή, 1% επί της αναλωνόμενης ποσότητας στην Αθηναϊκή.

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.