Quantcast
H Eθνική Ασφαλιστική φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για την International Life - enikonomia.gr
share

H Eθνική Ασφαλιστική φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για την International Life

δημοσιεύτηκε:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση μέρους του χαρτοφυλακίου του κλάδου ζωής της International Life, που περιλαμβάνει τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό των συμβολαίων υγείας, υπέβαλε ,σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί η Εθνική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το διαθέσιμο περιθώριο φερεγγυότητας της ασφαλιστικής επιχείρησης «IΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL LΙFΕ Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» την 31.12.2015 δεν κάλυπτε το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητάς της και το ελάχιστο εγγυητικό κεφάλαιο και, ως εκ τούτου, δεν συντρέχουν για την εταιρεία οι προϋποθέσεις ένταξής της στις διατάξεις των άρθρ. 103 και 273 παρ. 14 του Ν. 4364/2016.

Επίσης, η ασφαλιστική επιχείρηση «IΝΤΕRΝΑΤΙΟΝΑL LΙFΕ Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» δεν διαθέτει ίδια κεφάλαια επαρκή για την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων φερεγγυότητας, ενώ η μεταβίβαση σε ανάδοχο ασφαλιστική επιχείρηση του συνόλου του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της Εταιρείας, κατά τα αναφερόμενα στην απόφαση ΕΠΑΘ 178/2/10.2.2016, δεν έχει τελεσφορήσει. Επιπλέον, πληρούνται οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των διατάξεων εξυγίανσης αναφορικά με την Εταιρεία, όπως η διατήρηση του Ασφαλιστικού Διαχειριστή, η υποχρεωτική μεταβίβαση μέρους του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου και η αναστολή πληρωμών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.