Quantcast
Η International Life πούλησε τις μετοχές θυγατρικής της για κεφαλαιακή ενίσχυση - enikonomia.gr
share

Η International Life πούλησε τις μετοχές θυγατρικής της για κεφαλαιακή ενίσχυση

δημοσιεύτηκε:

Η International Life AEAZ, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλειών ζωής,  πούλησε  τις μετοχές της θυγατρικής της  εταιρείας  Γενικών Ασφαλίσεων, International Life ΑΕΓΑ , αξίας €1.250.000.

Αναλυτικότερα, η  αξία της συναλλαγής αύξησε ισόποσα τα εποπτικά κεφάλαια της μητρικής εταιρίας ζωής και αποτελεί ακόμα μία επιτυχημένη κίνηση του ομίλου στο πλαίσιο της στρατηγικής του για ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και της ανταγωνιστικότητας των ασφαλιστικών εταιριών του.

 Μεταξύ  άλλων η  International Life ιδρύθηκε το 1956 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα  να δραστηριοποιείται στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Οι εταιρείες του ομίλου προσφέρουν ολοκληρωμένα ασφαλιστικά και επενδυτικά προγράμματα που απευθύνονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η εταιρεία έχει διεθνή παρουσία σε Κύπρο και Ρωσία, διαθέτει 55 υποκαταστήματα  και  συνεργάζεται  με 1.208 Πρακτορεία  & Μεσίτες  που καλύπτουν την ελληνική επικράτεια.  Η  International Life  διαθέτει υψηλή τεχνολογία και τεχνογνωσία   και  οι  εργασίες της εξολοκλήρου εκτελούνται μέσω του συστήματος Inlife Web System το οποίο επιτρέπει ταχεία εξυπηρέτηση στον πελάτη.

 Ακόμη η εταιρεία ακολουθεί  μια  ποιοτική και άμεση διαδικασία αποζημιώσεων.  Χαρακτηριστικό  παράδειγμα αποτελεί  ότι: Το 2012,αποζημιώθηκε το 98,8% των περιστατικών ζωής, ατυχημάτων και  ιατρικών περιπτώσεων, το 93,0% των αποζημιώσεων ζωής ικανοποιήθηκε εντός 10 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών, πληρώθηκαν €25,8 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις ζωής & υγείας και €21,1 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις αυτοκινήτων, πυρός  και  λοιπών κλάδων, δηλαδή συνολικά €46,9 εκατομμύρια.

Μάλιστα η  εταιρεία έχει ευαισθητοποιηθεί αναπτύσσοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ανταπόδοση Ζωής» το οποίο έχει ήδη καταφέρει να επιδείξει σημαντικό κοινωνικό έργο μέσα από τη στήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός.

 Τέλος  αξιοσημείωτο είναι δε ότι η εταιρεία  έχε διακριθεί στο παρελθόν  για  το  καλύτερο εργασιακό περιβάλλον  στην Ελλάδα,  καθώς έχει λάβει βραβεία   Best Workplaces (2005, 2006, 2007, 2010 και 2012).

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.