Quantcast
Η Μαρινόπουλος πούλησε τα starbucks στη Βουλγαρία και Ρουμανία - enikonomia.gr
share

Η Μαρινόπουλος πούλησε τα starbucks στη Βουλγαρία και Ρουμανία

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Συμφωνία για την πώληση των εταιρειών που αναπτύσσουν το σήμα Starbucks σε Ρουμανία και Βουλγαρία, υπέγραψε η ελληνική εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ με την πολωνική εταιρεία AmRest Holdings, κλείνοντας συμφωνία της τάξης των 16 εκατ. ευρώ.

Όπως συμφώνησαν οι δύο πλευρές, η πολωνική εταιρεία θα πάρει στον έλεγχό της 19 καταστήματα, εκ των οποίων τα 14 βρίσκονται στη Ρουμανία.

Η AmRest  θα αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των δύο franchisee αλυσίδων, ελπίζοντας οι τελικές υπογραφές να «πέσουν» έως τις 15 Μαΐου. Η πολωνική εταιρεία διαχειρίζεται 67 Starbucks στην Πολωνία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και την Ουγγαρία.  Εν τω μεταξύ, το 2014, προστέθηκαν τέσσερα νέα σημεία πώλησης Starbucks στη Ρουμανία και επτά ακόμη πρόκειται ν΄ ανοίξουν φέτος.  Όσον αφορά στη δραστηριότητα της AmRest Holdings στη Βουλγαρία, εστιάζει κυρίως στον τομέα του φαστ φουντ, διαθέτοντας πέντε εστιατόρια KFC και ένα εστιατόριο Burger King. Συνολικά διαχειρίζεται 800 εστιατόρια και καφέ σε 12 χώρες, ενώ για τα επόμενα χρόνια έχει βάλει στόχο της τον τριπλασιασμό των πωλήσεών της στη Ρουμανία

Όσον αφορά στη Μαρινόπουλος, να σημειωθεί, ότι είχε προηγηθεί η αποχώρησή της από την ανάπτυξη με το θεσμό του franchise της αλυσίδας ενδυμάτων GAP στη βουλγαρική αγορά, ωστόσο, διατηρεί στη γειτονική χώρα, τα δικαιώματα για την ανάπτυξη με franchise του σήματος Carrefour.

Νωρίτερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και γενικού διευθυντή της Μαρινόπουλος Α.Ε. αναλαμβάνει ο Γιώργος Βογιατζάκης, μέχρι σήμερα αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ελλάδας, Αλβανίας και FYROM.

O Ζερόμ Λουμπέρ, που μέχρι σήμερα ασκούσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου θα συνεχίσει ως σύμβουλος του ομίλου και των μετόχων σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου στο λιανεμπόριο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.