Quantcast
Hellenic Seaways: Στο 47,4% το ποσοστό των Μινωικών - enikonomia.gr
share

Hellenic Seaways: Στο 47,4% το ποσοστό των Μινωικών

δημοσιεύτηκε:

Ακόμη πιο κοντά στο στόχο για τον πλήρη έλεγχο της Hellenic Seaways βρίσκονται οι Μινωικές Γραμμές, οι οποίες κατέχοντας πλέον μερίδιο 47,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW συνεχίζουν την προσφορά ύψους 4 ευρώ ανά μετοχή προς τους υπόλοιπους μετόχους της ακτοπλοϊκής.

Με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης, υπογραμμίζει ότι η Minoan θα συνεχίσει να αγοράζει στην τιμή των 4 ευρώ ανά μετοχή από σήμερα μέχρι την ανάληψη της ευθύνης διοίκησής της.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το εν λόγω τίμημα είναι το τετραπλάσιο της λογιστικής αξίας της μετοχής, ενώ τονίζει ότι το ποσοστό συμμετοχής των Μινωικών ανέρχεται σε 47,4% και “ως πρώτος μέτοχος της εν λόγω εταιρείας προτρέπουμε το σύνολο των μετόχων της να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση της Hellenic Seaways που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016”.

Ο κ. Μανιαδάκης υπογραμμίζει στη δήλωσή του ότι η στρατηγική κίνηση της Minoan θα οδηγήσει σε α) υγιή σχήματα και επιτυχή αναδιοργάνωση της ελληνικής ακτοπλοΐας με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και τη διασφάλιση χρηματοοικονομικής σταθερότητας, β) αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επιβάτες / συνεργάτες σε ανταγωνιστικές τιμές και γ) τήρηση των άγονων γραμμών και όλου του εμπορικού δικτύου της εταιρείας, με σεβασμό στις υφιστάμενες συμφωνίες με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος ο κ. Μανιαδάκης τονίζει ότι “Μέσω αυτής της σημαντικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας των Μινωικών Γραμμών διασφαλίζεται τόσο η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Hellenic Seaways όσο και η μακροπρόθεσμη σταθερή οικονομική της πορεία και ανάπτυξη”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.