Quantcast
Icap: Πτώση 9% σημείωσε η αγορά γραφικών τεχνών τα τελευταία 5 χρόνια - enikonomia.gr
share

Icap: Πτώση 9% σημείωσε η αγορά γραφικών τεχνών τα τελευταία 5 χρόνια

δημοσιεύτηκε:

Πτώση 9% σημείωσε ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής εγχώριας αγοράς των γραφικών τεχνών τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της κλαδικής μελέτης η οποία κυκλοφόρησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group.

Ειδικότερα, αισθητή υποχώρηση παρουσίασαν το  2014 όλες οι επιμέρους κατηγορίες όπως: μειώθηκαν 5,6% τα διαφημιστικά έντυπα, 1,7% ήταν η πτώση των χάρτινων  κουτιών, 2,5% μειώθηκαν τα εύκαμπτα υλικά συσκευασίας, πτώση 4,4% κατέγραψαν τα μηχανογραφικά έντυπα, μείωση 3,3% σημείωσαν τα βιβλία και πτώση2,9% κατέγραψαν ετικέτες.

Επίσης, η συνολική αγορά (σε αξία) εκτιμάται ότι μειώθηκε  6% το 2014 δηλαδή διαμορφώθηκε στα  600 εκατομμύρια ευρώ. 

Ακόμη εντυπωσιακή πτώση 40,5% κατέγραψε και η κατηγορία των εκτυπώσεων περιοδικών – εφημερίδων την τελευταία πενταετία, καθώς έχουν καταγραφεί μεγαλύτερες απώλειες στον τομέα αυτό, σύμφωνα με τα πρόσφατα  στοιχεία της μελέτης.

Η διευθύνων σύμβουλος των Οικονομικών Μελετών της ICAP Group, κ. Ελένη Βλάχου η οποία επιμελήθηκε τη συγκεκριμένη έρευνα επισήμανε ότι: «βασικός παράγοντας που συνέβαλε στη μείωση της αγοράς τα τελευταία έτη ήταν η πτώση που κατέγραψε η κατηγορία των εκτυπώσεων εφημερίδων/περιοδικών (2014/2013: -14,3%)».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.