Quantcast
Ίδρυμα Vodafone: Στηρίζει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες - enikonomia.gr
share

Ίδρυμα Vodafone: Στηρίζει το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

δημοσιεύτηκε:

Το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (μέσα από το ψηφιακό σχολείο «Instant Classroom») στηρίζει το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Προσφύγων.

Ειδικότερα, το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone ανέφερε ότι: «το Instant Classroom (Άμεση Σχολική Αίθουσα), θα φέρει τη διδασκαλία μέσω tablet σε σχολείο και βιβλιοθήκη στον προσφυγικό καταυλισμό της Κακούμα, στην Κένυα».

Το «Instant Classroom» πρόκειται να εγκατασταθεί σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κακούμα, το οποίο θα ωφελήσει 1.200 μαθητές. Πέρα από τον εξοπλισμό του Instant Classromm, το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone, πρόκειται  να προσφέρει και στη βιβλιοθήκη το Blue Box του προγράμματος Worldreader, το οποίο  θα περιέχει 35 e-Readers με 200 προ-εγκατεστημένα βιβλία.

Το  Instant Classroom πρόκειται να αναπτυχθεί φέτος, σε συνεργασία με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σε 12 σχολεία στην Κένυα, την Τανζανία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Επιπλέον, απαιτούνται 20 λεπτά για να λειτουργήσει το Instant Classroom, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε χώρους διδασκαλίας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

 Σημειώνεται ότι το Instant Classroom αποστέλλεται μέσα σε μια ασφαλή και ανθεκτική θήκη βάρους 52 κιλών, η οποία περιέχει τα εξής:  ένα φορητό υπολογιστή, 25 tablet με προ-εγκατεστημένο εκπαιδευτικό λογισμικό, έναν προβολέα, ένα ηχείο και ένα μόντεμ hotspot με συνδεσιμότητα 3G. Τα tablets μπορούν να συνδεθούν τοπικά με τον φορητό υπολογιστή και  δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να μεταδώσουν το περιεχόμενο μαθήματος στους μαθητές, χωρίς την ανάγκη πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Πάντως, όλα τα μέρη του εξοπλισμού του Instant Classroom, μπορούν να φορτιστούν ταυτόχρονα από μία μόνο πηγή ενέργειας. Μετά από 6 έως 8 ώρες φόρτισης, το Instant Classroom μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ολόκληρη ημέρα σε μια σχολική αίθουσα, που δεν διαθέτει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα δύο πρώτα κουτιά με το Instant Classroom, πρόκειται να παραδοθούν από τέσσερις εθελοντές της Vodafone, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ΙΤ από την ίδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας  της Ολλανδίας, της Ρουμανίας, της  Ελλάδας και της Αλβανίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.