Quantcast
Intracom Holdings: Ποντάρει σε εξωστρέφεια και νέες στρατηγικές συμμαχίες - enikonomia.gr
share

Intracom Holdings: Ποντάρει σε εξωστρέφεια και νέες στρατηγικές συμμαχίες

δημοσιεύτηκε:

Έμφαση στις πωλήσεις του εξωτερικού, και στις νέες στρατηγικές συμμαχίες, καθώς και στην αναπλήρωση του τζίρου από τις δραστηριότητες που έχει διακόψει, αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση υλοποίησης και είσπραξης των έργων στην Ελλάδα θα δώσει μεταξύ άλλων για το 2015, η Intracom Holdings.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Ο Δημήτρης Κλώνης, πρόεδρος του ομίλου, τόνισε στην παρουσίασή του ότι : «Το 2014 επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαμε θέσει για τον όμιλο της Intracom Holdings. Παρουσιάσαμε σημαντική κερδοφορία με 25,5 εκατ. ευρώ και οργανική ανάπτυξη από την αύξηση των πωλήσεων των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων μας κατά 18,5%. Μειώσαμε το δανεισμό μας από 330,4 εκατ. σε 155 εκατ. ευρώ και βελτιώσαμε τη ρευστότητα με 122 εκατ. ευρώ διαθέσιμα σε επίπεδο ομίλου. Ιδιαίτερη σημασία, τόσο για τον όμιλο, όσο και για τη χώρα, είχαν οι δύο επιχειρηματικές συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, καθώς έγιναν στη σωστή χρονική συγκυρία και με πολύ ικανοποιητικές αποτιμήσεις. Συγκεκριμένα, η πώληση της Hellas online με συνολική αποτίμηση στα 305 εκατ. ευρώ και η πώληση του ποσοστού μας στην Intracom Telecom με συνολική αποτίμηση 190 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές της αγοράς που ενδιαφέρουν τον όμιλο. Συγκεκριμένα, στις υποδομές, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα δίκτυα NGA, στις «έξυπνες πόλεις» και στα περιβαλλοντικά έργα που αποτελούν τομείς τεχνογνωσίας του ομίλου και θα παρουσιάσουν ζήτηση μέσα από τις αναμενόμενες επενδύσεις της προσεχούς τριετίας.

Στον τομέα του ICT, από πλευράς νέων αγορών, η αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής και Μέσης Ανατολής βρίσκεται στις προτεραιότητες του ομίλου, καθώς ο  δημόσιος και ο τραπεζικός τομέας της περιοχής βρίσκονται σε φάση εκσυγχρονισμού. Παράλληλα, η διερεύνηση ευρύτερων συνεργασιών και εξαγορών στο κλάδο του ICT αποτελεί πεδίο για την περαιτέρω ανάπτυξη της καινοτομίας του ομίλου.

Στον τομέα του real estate – τουρισμού, ο όμιλος επενδύει και προσβλέπει στην ανάπτυξη οικιστικών και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε χρυσούς προορισμούς.  Τέλος, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η δυναμική ανάπτυξη του κλάδου αντικατοπτρίζει τις μεγάλες προοπτικές που παρουσιάζονται. Ήδη, η Intrakat έχει υλοποιήσει την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 21 MW στον νομό Βοιωτίας και στοχεύει στα 150 MW, μέσω στρατηγικών συνεργασιών, μέσα στην πενταετία.

Το 2014 τα οικονομικά αποτελέσματα της Intracom Holdings από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν ως εξής: Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 346, 1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 18,5%. Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ.  Σημαντική ήταν η κερδοφορία του ομίλου με ΕΒΤ 25,5 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων την 31/12/2014 αγγίζει τα   860 εκατ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.