Quantcast
Ιταλική επένδυση για την αεριοκίνηση στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ιταλική επένδυση για την αεριοκίνηση στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Την κατασκευή 40 σταθμών ανεφοδιασμού οχημάτων συμπιεσμένου φυσικού αερίου, σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών, ανακοίνωσε η εταιρεία CTIP Oil & Gas, μία επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της, Reda Ginena, μεταφέρει την άποψη ότι τώρα είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για επενδύσεις στην Ελλάδα, κινούμενος αντίθετα σε σχέση με πολλούς επενδυτές που “πάγωσαν” τις κινήσεις τους, λόγω των πολιτικών εξελίξεων. “Σε εποχές κρίσης γίνεται περισσότερο απαραίτητη η εξοικονόμηση πόρων”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το CNG είναι εξαιρετικά οικονομικό καύσιμο και σύμφωνα με την εταιρεία είναι 50% πιο φθηνό από τη βενζίνη, 30% -35% πιο οικονομικό από το πετρέλαιο (dual fuel) και περίπου 50% φθηνότερο από το υγραέριο. Ωστόσο αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ περιορισμένο δίκτυο πρατηρίων, καθώς λειτουργούν μόνο 2 στην Αττική και 1 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Reda Ginena, η CTIP OIL & GAS S.R.L. αυτό το διάστημα βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΔΕΠΑ και την Αegean Oil εξετάζοντας τις πιθανότητες συνεργασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου ντίζελ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με σημαντικό αριθμό εταιρειών (πχ πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη, ΑΒ Βασιλόπουλος κα) οι οποίες διαθέτουν μεγάλους στόλους φορτηγών αυτοκινήτων προκειμένου να τους μετατρέψουν ώστε να χρησιμοποιούν και φυσικό αέριο.

Η μετατροπή των οχημάτων θα γίνεται στους σταθμούς ανεφοδιασμού, ενώ υπολογίζεται ότι από την στιγμή που θα λυθούν όλα τα προβλήματα ο πρώτος σταθμός θα μπορεί να λειτουργήσει μέσα σε 6 εως 8 μήνες.

Η CTIP Oil & Gas SRL είναι ιταλική τεχνική-μηχανική εταιρία, που ιδρύθηκε το 1934 και αποτελεί το τεχνικό μηχανικό σκέλος του ομίλου  εταιρειών, που δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική στους τομείς του Πετρελαίου και του Αερίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.