Quantcast
Ξεκινά ο διαγωνισμός για την προμήθεια των σωλήνων του TAP - enikonomia.gr
share

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την προμήθεια των σωλήνων του TAP

δημοσιεύτηκε:

Με την προεπιλογή των εταιρειών που θα κάνουν προσφορές για την προμήθεια χαλύβδινων σωλήνων ξεκινά ο σχετικός διαγωνισμός για τον αγωγό ΤΑP.

Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η εταιρεία διαιρεί τη συνολική προμήθεια των σωλήνων και άλλων εξαρτημάτων του αγωγού, σε έξι μερίδες (lots). Από αυτές οι τρεις αφορούν σε τμήματα αγωγού συνολικού μήκους 680 χιλιομέτρων (250 χιλιόμετρα, 240 και 190) και οι υπόλοιπες σε μικρότερα τμήματα μήκους 88 χιλιομέτρων (23 χιλιόμετρα, 25 και 40), διαμέτρου 48 ιντσών.

Για τη διαχείριση (logistics) ορίζονται περιοχές παράδοσης των σωλήνων και συγκεκριμένα, στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, το Δυρράχιο της Αλβανίας και το Μπάρι της Ιταλίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προσφορές θα γίνονται για κάθε μερίδα ξεχωριστά, ενώ διαγωνιζόμενος θα μπορεί να κάνει προσφορά για περισσότερες της μίας μερίδες.

Μεταξύ των όρων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό περιλαμβάνεται ο κύκλος εργασιών της εταιρείας. Για κάθε προσφορά ορίζεται σε 450 εκατομμύρια ευρώ (μέσος όρος των τριών τελευταίων ετών) ή τα 900 εκατομμύρια ευρώ για προσφορές σε περισσότερες της μίας μερίδες που αφορούν μήκος σωλήνων από 190 – 250 χιλιόμετρα. Για τις μερίδες με τα μικρότερα μήκη, ο κύκλος εργασιών περιορίζεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.