Quantcast
Lamda Development: Έτοιμοι να ξεκινήσουμε το εμβληματικό έργο του Ελληνικού - enikonomia.gr
share

Lamda Development: Έτοιμοι να ξεκινήσουμε το εμβληματικό έργο του Ελληνικού

δημοσιεύτηκε:

«Είμαστε έτοιμοι, να ξεκινήσουμε το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας άμεσα, καθώς και το μεγαλύτερο παράκτιο μέτωπο στον κόσμο», ανέφερε, με αφορμή την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρία ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, σημειώνεται το νέο ρεκόρ κερδοφορίας που σημειώθηκε το ενιάμηνο του 2017 για την Lamda Development. Η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε ανοδικά, παρουσιάζοντας αύξηση 11,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και ανήλθε σε 35,7 εκατ.ευρώ, κυρίως λόγω της εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens. Χωρίς την πραγματοποιθείσα εξαγορά, η αύξηση θα ήταν 2,2%.

Τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων, ανήλθαν σε 30,1 εκατ.ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το ενιάμηνο του 2016.

Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων της εταιρίας αγγίζει το 99%, με έντονο να παραμένει το ενδιαφέρον από νέους εμπόρους.

Ο συνδυασμός του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και της αποχώρησης εμπόρου λιανικής με σημαντική έκθεση καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα της εταιρίας, επηρέασαν παροδικά, όπως αποτυπώνεται σε κάποιους εμπορικούς δείκτες. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων, παρουσίασε μείωση 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε μικρή μείωση της τάξεως του 0,8%. Σημειωτέο όμως, ότι το γ’ τρίμηνο 2017 καταγράφηκε αναστροφή της τάσης αυτής, σημειώνοντας αύξηση 0,5% και 2,6% των πωλήσεων και της επισκεψιμότητας αντίστοιχα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.