Quantcast
Μαρινόπουλος: Πουλάει το hypermarket στη Βουλγαρία - enikonomia.gr
share

Μαρινόπουλος: Πουλάει το hypermarket στη Βουλγαρία

δημοσιεύτηκε:

Της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Αγοραστή για το υπερκατάστημα που διαθέτει στο εμπορικό κέντρο Sofia Mall στη Βουλγαρία αναζητά η Μαρινόπουλος, ζητώντας να εισπράξει το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με δημοσίευμα σε βουλγαρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μαζί με το υπερκατάστημα, η εταιρεία βγάζει προς πώληση το εμπορικό κατάστημα που διαθέτει στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Σόφιας, ζητώντας ως ελάχιστο τίμημα το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ. Μαζί με το κατάστημα, προς πώληση διαθέτει και όσο χώρο στάθμευσης εντός του εμπορικού κέντρου της ανήκει, τον οποίο διαθέτει προς χρήση στους πελάτες του καταστήματος.

Συνολικά, τα ακίνητα που πουλά η Μαρινόπουλος αφορούν σε 15.000 τ.μ. καταστήματος και 9.000 τ.μ. εμπορικής περιοχής που βρίσκεται γύρω από το εμπορικό κέντρο, όπου στεγάζονται δύο εργαστήρια, πέντε αποθήκες, τεχνική αίθουσα, γραφεία, επιπλέον κοινόχρηστους χώρους, καθώς και το μισό υπόγειο parking, που διατηρεί εξ αδιαιρέτου με άλλη εταιρεία.  Τις προσφορές από τους υποψήφιους αγοραστές, θα δέχεται μέχρι τις 9 Μαΐου

Εν τω μεταξύ, τον επόμενο μήνα αναμένεται να εκταμιευθούν και τα πρώτα χρήματα από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες, τα οποία η Μαρινόπουλος χρειάζεται για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεών της και να προχωρήσει  στην λειτουργία της κοινής εταιρείας που έχει συμφωνήσει με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και η οποία προβλέπει μία κοινή εταιρεία που θα λειτουργεί και θα αναπτύξει δίκτυο 33 υπερμάρκετ.

Η νέα κοινή εταιρεία,  μεταξύ Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου έχει ήδη συσταθεί και αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο, προβλέποντας ότι ο Πάνος Μαρινόπουλος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου και ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.