Quantcast
Mαρλαφέκας - Λουξ: «Πού πήγαν τα λεφτά της Μαρινόπουλος;» - enikonomia.gr
share

Mαρλαφέκας – Λουξ: «Πού πήγαν τα λεφτά της Μαρινόπουλος;»

δημοσιεύτηκε:

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου

Τις «γκρίζες ζώνες» στο deal του Σκλαβενίτη με το Μαρινόπουλο επιχειρεί να φωτίσει ο Γιάννης Μαρλαφέκας, πρόεδρος της εταιρείας αναψυκτικών Λουξ, και ζητά να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το «που πήγαν τα λεφτά» της Μαρινόπουλος. Ο Γ. Μαρλαφέκας ξεκαθαρίζει τη θέση του ότι από τη μία πλευρά τάσσεται υπέρ των προσπαθειών που καταβάλλει ο Σκλαβενίτης για να «αναστήσει» τα καταστήματα Μαρινόπουλος, από την άλλη όμως τάσσεται κατά του «κουρέματος» και κατά των ανθρώπων που δεν έκαναν χρηστή διοίκηση στη Μαρινόπουλος, με αποτέλεσμα να καλούνται σήμερα οι προμηθευτές «να πληρώσουν τα σπασμένα»

Υψώνει μάλιστα τη φωνή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, του οποίου τα απόνερα δεν έχουμε δει ακόμα». Προκειμένου να λάβει επίσημες απαντήσεις στο ερώτημά του, τις προηγούμενες ημέρες οι νομικοί σύμβουλοι της λουξ συνέταξαν μία επιστολή και την απέστειλαν στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της Μαρινόπουλος. Αρχικά στην επιστολή αυτή, ο κ. Μαρλαφέκας, εξέφρασε την αντίθεση του για το «κούρεμα» προς τους προμηθευτές, ενώ στη συνέχεια ζητούσε να καταγραφούν αναλυτικώς τα βήματα για το πώς χάθηκαν τα χρήματα.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος έχει μπει στην τελική ευθεία «οδεύοντας» προς την υλοποίησή του. Καθοριστικός – για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας – ήταν ο ρόλος των προμηθευτών, η πλειοψηφία των οποίων (πάνω από το 60%) συναίνεσαν στην πρόταση των χρηματοοικονομικών συμβούλων για να μειώσουν τις απαιτήσεις τους κατά 50%. Χωρίς τη συναίνεσή τους, η διαδικασία δεν θα μπορούσε να προχωρήσει. Έτσι παρόλο που υπέστησαν οικονομική ζημιά – άλλοι μεγαλύτερη άλλη μικρότερη – οι προμηθευτές συναίνεσαν για να υλοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης. Βέβαια, το γεγονός ότι συμφώνησαν, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ζητούν να λάβουν τις απαντήσεις τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.