Quantcast
Μεγάλη επένδυση της Air Liquide στις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Μεγάλη επένδυση της Air Liquide στις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Την Air Liquide επέλεξε η Yuhuang Chemical, Inc., κινέζικη εταιρία πετροχημικών, για την προμήθεια οξυγόνου για το νέο εργοστάσιο παραγωγής μεθανόλης σε παγκόσμια κλίμακα, το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή St. James Parish στη Λουιζιάνα. Η Air Liquide θα επενδύσει περίπου 170 εκατομμύρια USD (περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ)* σε αυτήν την περιοχή, η οποία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε ότι αφορά τη χημική βιομηχανία.

Το νέο εργοστάσιο παραγωγής μεθανόλης της Yuhuang Chemical θα παράγει ημερησίως περίπου 5.000 τόνους μεθανόλης, γεγονός που το καθιστά μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής μεθανόλης στις ΗΠΑ σε ότι αφορά τη δυναμικότητα παραγωγής.

Η Air Liquide υπέγραψε νέα, μακροπρόθεσμη συμφωνία με την Yuhuang Chemical για την προμήθεια 2.400 τόνων οξυγόνου ημερησίως και θα κατασκευάσει μία νέα, προηγμένη και ενεργειακά αποδοτική Μονάδα Διαχωρισμού Αέρα (ASU) που θα παράγει οξυγόνο, άζωτο και αργό. Η ASU, που θα είναι συνδεδεμένη με το εκτεταμένο σύστημα αγωγών της Air Liquide στη Λουιζιάνα, προσφέροντας αυξημένη αξιοπιστία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία προμήθειας, αναμένεται να παραδοθεί στο δεύτερο μισό του 2017.

Παράλληλα, η Air Liquide, μέσω του Κλάδου Engineering και Κατασκευές (Global E&C Solutions), υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία παραχώρησης άδειας για την κορυφαία της τεχνολογία MegaMethanol® στη Yuhuang Chemical. Η τεχνολογία MegaMethanol®, που μετατρέπει το φυσικό αέριο σε μεθανόλη, είναι μέρος των πατενταρισμένων τεχνολογιών της Air Liquide.

Εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη προμήθεια οξυγόνου και παρέχοντας μια πατενταρισμένη τεχνολογία για τη μετατροπή του φυσικού αερίου σε μεθανόλη, η Air Liquide αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά της να προσφέρει ως ηγέτης μια ολοκληρωμένη πρόταση προστιθέμενης αξίας  για μεγάλης κλίμακας παραγωγή μεθανόλης.

Ο Charlie Yao, Chief Executive Officer της Yuhuang Chemical, Inc., δήλωσε: «Η νέα συμφωνία με την Air Liquide για την πρώτη μονάδα παραγωγής μεθανόλης παγκόσμιας κλίμακας στις ΗΠΑ υποστηρίζει πλήρως τη φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε ένα παγκόσμιο παίκτη στον τομέα των πετροχημικών».

 Ο Michael J. Graff, Αντιπρόεδρος για την περιοχή της Αμερικής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, δήλωσε: «Η Air Liquide με χαρά ξεκινά αυτή τη νέα συνεργασία με τη Yuhuang Chemical για την κάλυψη των αναγκών σε οξυγόνο στον Κόλπο του Μεξικού. Η αξία που δημιουργούμε με βιώσιμο τρόπο, μέσω λύσεων τεχνολογίας, που διακρίνονται για την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα, στηρίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των πελατών μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο».

* Επένδυση σύμφωνα με απόφαση που λήφθηκε στα τέλη του 2014 και κατόπιν μετατροπής στο τέλος της χρήσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

 

 

Η Air Liquide στις ΗΠΑ

 

Απασχολεί περισσότερους από 5.000 συνεργάτες, σε περισσότερες από 200 εγκαταστάσεις. Η προσφορά της εταιρίας αφορά σε βιομηχανικά και ιατρικά αέρια, τεχνολογίες/ εξοπλισμό και τις αντίστοιχες υπηρεσίες σε πελάτες των κλάδων Ενέργειας, Μεγάλων Βιομηχανιών, Ηλεκτρονικής και Υγείας. www.us.airliquide.com

 

Ποια είναι η Air Liquide

 

Παγκόσμιος ηγέτης στα αέρια, τεχνολογίες και υπηρεσίες για την Βιομηχανικά και την Υγεία η Air Liquide είναι παρούσα σε 80 χώρες, αριθμεί 50.000 εργαζόμενους και εξυπηρετεί 2.000.000 πελάτες και ασθενείς. Το οξυγόνο, το άζωτο και το υδρογόνο βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1902.  Η φιλοδοξία της Air Liquide είναι να παραμένει ο ηγέτης στο χώρο της, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια απόδοση και ενεργώντας με τρόπο υπεύθυνο.

Για την Air Liquide, είναι οι ιδέες οι οποίες δημιουργούν αξία μακροπρόθεσμα. Η συνεχής δέσμευση και εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου αποτελούν τη βάση της ανάπτυξής της.

Η Air Liquide αναμένει τις μεγάλες προκλήσεις των αγορών, επενδύει σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο σε λύσης υψηλής ποιότητας για τους πελάτες, τους ασθενείς και την επιστημονική κοινότητα.

Ο Όμιλος βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα των λειτουργιών του, στις στοχευμένες επενδύσεις στις υπό ανάπτυξη αγορές και στην καινοτομία για να αναπτυχθεί με τρόπο βιώσιμο και αποδοτικό. 

Ο κύκλος εργασιών της Air Liquide το 2013 ήταν 15,3 δις εκατ. ευρώ. Οι λύσεις που προτείνει για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% των πωλήσεών της.  Η Air Liquide είναι μέλος του χρηματιστηρίου του Παρισιού (Α θέση) και η μετοχή της συμμετέχει στους δείκτες CAC 40 και Dow Jones Euro SToxx 50.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.