Quantcast
Νέα επένδυση της Air Liquide την Κίνα - enikonomia.gr
share

Νέα επένδυση της Air Liquide την Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Η Air Liquide ανακοινώνει την υπογραφή μακροχρόνιας σύμβασης με την Shandong Fangyuan, μίας εταιρίας που κατέχει την πρώτη θέση στα χυτήρια χαλκού στον ιδιωτικό τομέα στην Κίνα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαλκού στον κόσμο. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Air Liquide θα επενδύσει περίπου €60 εκατομμύρια σε μία προηγμένη μονάδα διαχωρισμού του αέρα (ASU) με δυναμικότητα 2.000 τόνων οξυγόνου ανά ημέρα, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Η νέα μονάδα διαχωρισμού του αέρα, που θα βρίσκεται στο Dongying της επαρχίας Shandong, θα κατασκευαστεί από την ομάδα Air Liquide Engineering και Κατασκευών, με τη βοήθεια των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών του Ομίλου για υψηλή αξιοπιστία και ασφάλεια και, ταυτόχρονα, ενεργειακή απόδοση. Η μονάδα θα υποστηρίξει το σχέδιο επέκτασης της Shandong Fangyuan, που έχει στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του χυτηρίου στην Dongying από 400.000 τόνους σε 700.000 τόνους ετησίως μέχρι το 2017.

Το οξυγόνο που θα παρέχεται θα αυξήσει την παραγωγικότητα του χυτηρίου μειώνοντας ταυτόχρονα τη συνολική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και το κόστος συντήρησης. Η Air Liquide θα προσφέρει επίσης την εμπειρία της προκειμένου για να βελτιστοποιήσει τη χρήση των τεχνολογιών έγχυσης οξυγόνου της Shandong Fangyuan. Η έγχυση οξυγόνου είναι μια τεχνολογία με στρατηγική σημασία για την βιομηχανία μη σιδηρούχων

μετάλλων. Στο συγκεκριμένο τομέα, η Air Liquide μετρά πάνω από 20 χρόνια ιδιωτικών ερευνών , δίνοντας πολλά βιομηχανικά σημεία αναφοράς

Ο François Venet, Αντιπρόεδρος για την περιοχή Ασία Ειρηνικός και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide δήλωσε : «Είμαστε περήφανοι που η Shandong Fangyuan μας επέλεξε για το έργο αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Air Liquide και η Shandong Fangyuan θα εφαρμόσουν τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες οξυγόνου σε ένα μακροπρόθεσμο μοντέλο ανάπτυξης που προσφέρει μείωση στα κόστη και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμη θετικό βήμα για την ανάπτυξη της Air Liquide στην Κίνα».

Ο κ. Cui, πρόεδρος της Shandong Fangyuan, πρόσθεσε: «Για την εξαγωγή χαλκού, χρυσού και αργύρου παγκοσμίως, χρησιμοποιούμε στη Shandong Fangyuan μία διαδικασία πολύ-μεταλλικής επεξεργασίας δικής μας ευρεσιτεχνίας. Χάρη στην εμπειρία της Air Liquide στα βιομηχανικά αέρια, μπορούμε τώρα να αξιοποιήσουμε πλήρως την τεχνολογία μας για έγχυση οξυγόνου μας και να αναδείξουμε πλήρως τη Shandong Fangyuan ως ένα πρωτοποριακό, παγκόσμιας κλίμακας χυτήριο».

Η τελετή υπογραφής του συμβολαίου πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη (Γαλλία) στο πλαίσιο της Γαλλο-κινεζικής Οικονομικής Διάσκεψης Κορυφής, παρουσία των Πρωθυπουργών Γαλλίας και Κίνας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.