Quantcast
Νέες επενδύσεις από τη ΒΙΚΟΣ Α.Ε. - enikonomia.gr
share

Νέες επενδύσεις από τη ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Του Δημήτρη Χριστούλια

Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., μετά το επιτυχές λανσάρισμα των αναψυκτικών με φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος. Η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει την επόμενη χρονιά 2.000 με 2.500 ψυγεία σε αντίστοιχα σημεία λιανικής πώλησης. Πρόκειται για μια επένδυση που θα προσεγγίσει το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Βίκος αναμένεται να εμπλουτίσει την γκάμα των αναψυκτικών με νέες συσκευασίες προϊόντων 1½ lt. και 500ml., (Πορτοκαλάδα, Πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό, Cola, Λεμονάδα και Γκαζόζα), στοχεύοντας στη περαιτέρω ενίσχυση των  εμπορικών στόχων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. σε διάστημα μόλις πέντε μηνών κατάφερε να αποσπάσει 1,5% μερίδιο αγορά στην non cola κατηγορία ενώ σε ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος απέσπασαν  μέχρι και 10% του συνολικού μεριδίου πωλήσεων.

 

Εν αρχή ην η ποιότητα
Σημειώνεται ότι η φιλοσοφία της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. εστιάζει στην ολική ποιότητα του προϊόντος, από την εμφιάλωση μέχρι τη στιγμή κατανάλωσης, καθώς και στην σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας μεταξύ του δικτύου συνεργατών.
Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1990 και είναι από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην ελληνική αλλά και ξένη αγορά.

 

Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
Η εταιρεία, διαθέτει τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια.  Δύο εργοστάσια εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικού που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 37.500m2 σε ιδιόκτητες εκτάσεις 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωριών. Ένα εργοστάσιο παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PETCOM Plastics, η οποία ιδρύθηκε το 1999, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.  Διαθέτει μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής με συνολικό εμβαδό 10.000m2. Επίσης, έχει εννέα υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα. Διαθέτει  ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα για τη διακίνηση και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της και Κέντρα διανομής και αποθήκευσης των προϊόντων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της θυγατρικής της, IQ Brands. Συνολικά απασχολεί και απασχολεί 252 εργαζομένους.

Επίσης η γκάμα της αποτελείται από τα εξής προϊόντα:
ΒΙΚΟΣ: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» εμφιαλώνεται κατευθείαν στην ομώνυμη πηγή, στα παρθένα και αυστηρά προστατευόμενα Ζαγοροχώρια.
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» εμφιαλώνεται στην πηγή Ζαγοροχώρια.
ΒΙΚΟΣ SPARK: Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» εμφιαλώνεται στην πηγή. Με την ανάλογη προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα από την πηγή, δημιουργήσαμε μία ξεχωριστή γεύση.
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ SPARK: Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ». Το φυσικό μεταλλικό νερό «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ» εμφιαλώνεται στην πηγή «ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ».
ANAΨΥΚΤΙΚΑ ΒΙΚΟΣ: Οκτώ αναψυκτικά με Φυσικό Μεταλλικό Νερό από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ. Πορτοκαλάδα με ή χωρίς ανθρακικό, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα, cola, τόνικ και σόδα σε συσκευασίες PET των 330 ml.
ΒΙΚΟΣ COOLERS: Οι θερμοψύκτες  είναι τελευταίας τεχνολογίας και απευθύνονται σε κάθε οικιακό ή επαγγελματικό καταναλωτή. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος» διατίθεται σε φιάλες 10lt από υλικό PET για αποκλειστική χρήση σε θερμοψύκτες.

 

Πιστοποίηση από Lloyd’s Register
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί από τους Lloyd’s Register για τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει. Η διασφάλιση της συνεχούς εφαρμογής και ανανέωσης αυτών των συστημάτων επιτυγχάνεται από τα πολυδύναμα εργαστήρια της εταιρείας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.