Quantcast
Ο Γιάννης Βάλβης μιλάει για την επιτυχία του AQUA Carpatica - enikonomia.gr
share

Ο Γιάννης Βάλβης μιλάει για την επιτυχία του AQUA Carpatica

δημοσιεύτηκε:

Από τις πηγές των Καρπαθίων έρχεται στο ποτήρι μας το νερόAQUA Carpatica, το μοναδικό στον κόσμο με μηδενικά νιτρικά και απαράμιλλη γεύση. Πίσω από το επιτυχημένο εγχείρημα βρίσκεται ο Γιάννης Βάλβης ο οποίος επιμένει στον συνδυασμό αγνότητας και απόλαυσης. Με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, το AQUA Carpatica έχει καταφέρει να κατακτήσει μεγάλες αγορές παγκοσμίως, όπως το Λος Άντζελες, το Ντουμπάι, τη Βρετανία αλλά και την Ιαπωνία.
Το φυσικό μεταλλικό και φυσικώς ανθρακούχο νερό από τα Καρπάθια Όρη, AQUA Carpatica, της εταιρείας Carpathian Springs Co, ήρθε στην Ελλάδα και, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, έχει ήδη κατακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Είναι θαύμα της φύσης, όπως λέει ο κ. Βάλβης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, καθώς το νερό αυτό είναι το μόνο στον κόσμο που δεν έχει νιτρικά, ουσία ανεπιθύμητη και επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. “Το νερό αυτό προέρχεται μέσα από τα Καρπάθια, από μία περιοχή μέσα από τα δάση. Απάτητες περιοχές όπου δεν έχει πρόσβαση ο κόσμος, παρά μόνο λύκοι, αρκούδες και ζαρκάδια. Πρόκειται για το τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, που έχει δύο φορές την έκταση της Μακεδονίας. Εκεί είναι η μόνη περιοχή στον πλανήτη όπου το νερό που αναβλύζει είναι χωρίς νιτρικά, με μηδέν νιτρικά” τόνισε ο κ. Βάλβης μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: “Θαύμα είναι, κάτι που είναι ανεξήγητο. Δεν μπορείς να το καταλάβεις γιατί γίνεται, γιατί εκεί είναι η μόνη περιοχή στον πλανήτη όπου το νερό αναβλύζει με μηδέν νιτρικά… Τα νιτρικά είναι ανεπιθύμητα, είναι επιβλαβή. Ακόμη και σε περιοχές που δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι, στη ζούγκλα ή στη στέπα της Σιβηρίας ή στον Αμαζόνιο, ένα φυλλαράκι όταν αποσυντεθεί δίνει πίσω στη φύση τα νιτρικά, που είναι πολύ καλά για τα φυτά, είναι η κύρια διατροφή τους. Αλλά να πας να βρεις μια πηγή και με πέντε χρόνια διάρκεια, να την αναλύεις και να λες μα πού πήγαν τα νιτρικά… Γιατί δεν υπάρχει εδώ νιτρικό; Γιατί δεν υπάρχει αυτή η τοξική και επιβλαβής ουσία για τον άνθρωπο;”.

Σημειώνεται πως το νερό της AQUA Carpatica προέρχεται από μία πηγή μέσα από τα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, μια περιοχή παρθένα, ανέγγιχτη από τη γεωργία και τη βιομηχανία, χωρίς ανθρώπινο αποτύπωμα. Η περιοχή καλύπτεται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων, όπως αρκούδες, λύκους, αγριογούρουνα κ.λπ. Οι φυσικοί πόροι προστατεύονται από φαινόμενα μόλυνσης, καθώς στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως εργοστάσια, άξονες μεταφορών και αγροτικές καλλιέργειες.
Τα AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό προέρχεται από επιλεγμένη πηγή μεταλλικών νερών με φυσικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, χάρη στις γεωλογικές δομές που περιβάλλουν την πηγή. Ως φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό συμβάλλει στην εξουδετέρωση της γαστρικής οξύτητας, διευκολύνει την πέψη, τον μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα.

Το νερό αυτό που κάνει τον δρόμο του στον κόσμο και αποκτά όλο και περισσότερους καταναλωτές καθώς όχι μόνο είναι το καλύτερο για την υγεία, λόγω των μηδενικών νιτρικών και της πλούσιας υφής σε ασβέστιο και μαγνήσιο, αλλά και λόγω της απόλαυσης της γεύσης του. Σημειώνεται, ότι το νερό αυτό είναι και κατάλληλο για δίαιτα καθώς δεν περιέχει καθόλου νάτριο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Βάλβης: “Αυτή η μαζική χρήση των νιτρικών που είναι επιβλαβή για την υγεία, δεν τη λέμε εμείς, τη λέει η ΕΕ από το 1991. Κατάλαβαν ότι τα νιτρικά είναι μέγιστος παράγων μόλυνσης των νερών, δεν είναι το πετρέλαιο ή τα εντομοκτόνα. Τα νιτρικά με τη μαζική χρήση της γεωργίας, τα φυτά δεν τρώνε όλα αυτά που τους δίνουμε στα λιπάσματα και το περίσσευμα περνά στον υδροφόρο ορίζοντα με αποτέλεσμα να μολύνονται όλες οι πηγές του νερού, πηγές, ποτάμια. Δεν πρέπει να φθάνει στον εαυτό μας, γιατί τα νιτρικά δεν είναι σαν το μαγνήσιο και το ασβέστιο που είναι επωφελή. Όμως το νερό αυτό είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Είναι κατάλληλο ακόμη και για δίαιτα, γιατί είναι φτωχό σε νάτριο, σε σόδιο. Είναι φυσικό ανθρακούχο νερό”.
Το νερό της AQUA Carpatica έχει μηδενικά νιτρικά και αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει κάθε εργαστήριο στο οποίο έχει αποταθεί ο κ. Βάλβης, τόσο στη Ρουμανία όσο και στη Γερμανία και την Ελβετία. Υπογραμμίζεται πως στη χώρα μας επιβλήθηκε πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ το 2015, καθώς καθυστέρησε να λάβει μέτρα καταπολέμησης της νιτρορρύπανσης. Σημειώνεται επίσης πως υπάρχει και σχετική Οδηγία από την ΕΕ για τη νιτρορρύπανση που αποτελεί από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις για τον περιορισμό της ρύπανσης αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας του νερού. Μάλιστα, έχουν θεσπιστεί και ειδικά όρια μέχρι 50 mg/λίτρο, ώστε να είναι καλύτερο το νερό για την κατανάλωση, καθώς τα νιτρικά είναι σημαντικός παράγοντας μόλυνσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.