Quantcast
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς στη βαθμίδα "B" με θετικές προοπτικές - enikonomia.gr
share

Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς στη βαθμίδα “B” με θετικές προοπτικές

δημοσιεύτηκε:

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς σε “B” με θετικές προοπτικές από “B-” προχώρησε σήμερα ο οίκος Fitch.

Την Παρασκευή, ο οίκος είχε αναβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα “ΒΒ+”, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική, ενώ χθες αναβάθμισε το αξιόχρεο της Eurobank, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) της Τράπεζας Πειραιώς και την ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαιακών δεικτών μέσω της διαρθρωτικά βελτιωμένης κερδοφορίας της καθώς και δράσεις κεφαλαιακής διαχείρισης.

Αυτό έχει οδηγήσει σε βελτιωμένα “μαξιλάρια” πέραν από τις εποπτικές υποχρεώσεις και σημαντική μείωση όσον αφορά τον αντίκτυπο στα κεφάλαια από κόκκινα δάνεια, για τα οποία δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις.

«Οι θετικές προοπτικές αντανακλούν την προσδοκία μας ότι η επιπλέον εξυγίανση της ποιότητας του ενεργητικού και η βελτίωση της κερδοφορίας θα ενισχύσουν περαιτέρω την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, η οποία είναι επί του παρόντος πιο αδύναμη από των άλλων τραπεζών», σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι «η αναμενόμενη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2023, παρά την αβεβαιότητα που παραμένει, υποστηρίζει περαιτέρω την αναβάθμιση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.