Quantcast
Ο Παύλος Μυλωνάς επελέγη ως νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας - enikonomia.gr
share

Ο Παύλος Μυλωνάς επελέγη ως νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

δημοσιεύτηκε:

Τον Παύλο Μυλωνά επέλεξε για νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης.

Την απόφαση αυτή θα εισηγηθεί ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που θα συγκληθεί πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη για την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Ο Παύλος Μυλωνάς ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου από τις αρχές Μαΐου, μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα από τον Ιούνιο του 2014. Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα πριν από 18 χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα από τα εμπειρότερα επιτελικά στελέχη του τραπεζικού τομέα, ενώ διαθέτει και σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο εξωτερικό.

Βιογραφικό Παύλου Μυλωνά

Εντάχθηκε στην Εθνική Τράπεζα το 2000

Εξελέγη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Ορίστηκε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων το Δεκέμβριο του 2013 και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.

Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν γενικός διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης.

Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ.

Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από το 1985 έως το 1987 ήταν επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.