Quantcast
Ο τρόπος που διαχειρίζονται την κρίση τα στελέχη επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Ο τρόπος που διαχειρίζονται την κρίση τα στελέχη επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Το 51% των στελεχών των ελληνικών  επιχειρήσεων, δηλώνει απαισιόδοξο για την τρέχουσα οικονομική πορεία της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της  έρευνας «Emotional Resilience Index in Business». Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη από τη SARGIA Partners και συνεργάστηκε με την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Focus Bari».

Ειδικότερα, στην έρευνα έλαβαν μέρος 255 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά  (όπως διευθύνοντες  σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές, Υπεύθυνοι  Ανθρώπινου Δυναμικού –  Πωλήσεων- Marketing και Οικονομικών).  Το 51% των συμμετεχόντων ήταν άνδρες και το  49%  γυναίκες. Το 46% συμμετεχόντων  ήταν ηλικίας 31-44, ενώ το 38% ήταν ηλικίας 45-54 ετών.

Τα αποτελέσματα της  έρευνας έδειξαν  ότι: το 60% των στελεχών της ελληνικής αγοράς,  δήλωσε ότι είναι πολύ αγχωμένο για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της  χώρας, το 65% των στελεχών των επιχειρήσεων εκτιμά ότι διανύει την χειρότερη οικονομική περίοδο, το 11% δηλώνει αισιόδοξο,  διότι τα χειρότερα είναι πίσω.

Ακόμη τα κυριότερα συμπεράσματα από την  έρευνα ήταν ότι: το 48,8% των στελεχών των επιχειρήσεων δήλωσε  απογοήτευση, ωστόσο το  29,8% ανέφερε ότι: είναι αισιόδοξο,  ενώ το 29% εξέφρασε τον  θυμό του.

Τα αποτελέσματα της έρευνας  «Εmotional Resilience Index in Business» θα παρουσιαστούν φέτος  στο Σεμινάριο  της SARGIA Partners «I didn’t Sign Up for This!», το οποίο θα  πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2015 στην Αθήνα. Το εν λόγω σεμινάριο, θα αναφέρει  τους τρόπους αντιμετώπισης  των δυσκολιών που ανακύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον, εξαιτίας της σημερινής κατάστασης.

Η έρευνα έδειξε και πώς ενεργούν τα στελέχη των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ύφεση στη χώρα. Αναλυτικότερα:

Το 86% των στελεχών των επιχειρήσεων, προσπαθεί να επινοήσει τις κατάλληλες  στρατηγικές  για την οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας του, το 82%  επικεντρώνεται στις προσπάθειές του, στο να κάνει κάτι  για  βελτιώσει την κατάσταση που βρίσκεται , το 72% προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της οικονομικής ύφεσης  με αισιοδοξία, το 69%  δίνει μεγαλύτερη έμφαση  σε πράγματα που δεν έδινε  στο παρελθόν (όπως οικογένεια, καθημερινά πράγματα κλπ), το 63% των στελεχών των επιχειρήσεων έχει ξεκινήσει σωματική άσκηση και σωστή διατροφή, προκειμένου βελτιωθεί η διάθεσή του, το 55% στρέφεται στη δουλειά  ή και σε άλλες δραστηριότητες  για να ξεχαστεί και το 55% ζητά συμβουλές και βοήθεια από άλλους ανθρώπους .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.