Quantcast
Ο Τζεφ Μπέζος υπερασπίζεται την Amazon στους μετόχους - enikonomia.gr
share

Ο Τζεφ Μπέζος υπερασπίζεται την Amazon στους μετόχους

δημοσιεύτηκε:

Σε επιστολή του προς τους μετόχους της εταιρίας, ο ιδρυτής της Amazon.com, Τζεφ Μπέζος υπεραμύνθηκε της εταιρικής κουλτούρας του διαδικτυακού καταστήματος παγκόσμιας εμπορικής εμβέλειας, μετά την κριτική που δέχθηκε από την εφημερίδα “The New York Times” την προηγούμενη χρονιά.

“Η βασική αιτία πίσω από τις εταιρικές κουλτούρες σήμερα, είναι το δικαίωμα της επιλογής. Κάποιος που του αρέσει ο εταιρικός ανταγωνισμός μπορεί να επιλέξει μία σχετική κουλτούρα και να είναι ευτυχισμένος μέσα σε αυτή. Κάποιος άλλος που του αρέσει η καινοτομία και η επιχειρηματική καινοτομία, μπορεί να επιλέξει μία άλλη κουλτούρα και να δραστηριοποιηθεί μέσα σε αυτή,” δήλωσε ο Μπέζος, τονίζοντας ότι η Amazon δεν υποστήριξε ποτέ ότι η προσέγγιση που ακολουθεί στο θέμα αυτό, είναι η σωστή.

Η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής έρευνας, διάρκειας μηνών από τους Times στη διάρκεια της οποίας έγινε γνωστό ότι η εταιρία ακολουθεί ένα σκληρό εταιρικό πρωτόκολλο, με συνέπεια ν’ απολύονται εργαζόμενοι που ελάμβαναν κακές αξιολογήσεις από τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους.

Από την πλευρά της, η εταιρία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της έναντι των αποτελεσμάτων της έρευνας, με τον υπεύθυνο Τύπου, Τζέι Κάρνεϊ, να απευθύνει επιστολή δημοσίως για ν’ υπεραμυνθεί της πολιτικής της Amazon, δημοσιοποιώντας ακόμη και προσωπικά στοιχεία πρώην εργαζομένων που είχαν απολυθεί και συμμετείχαν στην έρευνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.