Quantcast
Οικονόμου: Γιατί πρέπει να συγχωνευθούν οι επιχειρήσεις-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Γιατί πρέπει να συγχωνευθούν οι επιχειρήσεις-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να συγχωνευθούν εξήγησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, με αφορμή την χθεσινή δήλωση του Γεωργιάδη για το θέμα αυτό.
Όπως είπε ” οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ” και πρόσθεσε ότι οι πόλεις, οι κωμοπόλεις και τα χωριά μας αποτελούν το βασικό κομμάτι του παραγωγικού ιστού. “Η κυβέρνηση μας με τις πολιτικές από τη πρώτη στιγμή κατ’ εξοχήν στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα ” ,τόνισε με έμφαση.
Εν συνεχεία εξήγησε πώς η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα. ” Να θυμίσω μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, να θυμίσω ότι για μεγάλο κομμάτι αυτής της επιχειρηματικότητας υπήρχε μια τεράστια έκπτωση ενοικίου για όλη την περίοδο της πανδημίας, να θυμίσω τις επιστρεπτέες προκαταβολές που έχουν καταστεί περίπου στο 1/4 ή και στο μισό τους μη επιστρεπτέες. Να θυμίσω μια σειρά από μέτρα υποστήριξης όχι μόνο την περίοδο της πανδημίας αλλά και πριν. Κατεξοχήν λοιπόν η πολιτική μας είναι μια πολιτική που στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική …της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις ” να μπορέσει να διευρύνει την εμβέλεια της, να διευρύνει την πελατεία της, την αγοραστική της στόχευση, να μπορεί να έχει ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό που πλέον δεν είναι τοπικός, δεν είναι καν εθνικός, πολλές φορές ξεπερνάει και τα όρια αυτά.
” Επειδή ακριβώς θέλουμε αυτήν την επιχειρηματικότητα, επειδή δεν θέλουμε λουκέτα, επειδή δεν θέλουμε ανθρώπους που θα δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, κινούμαστε σε αυτούς τους άξονες: στηρίζουμε με πολύ συγκεκριμένα μέτρα την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών. …βγάλαμε από τις πλάτες τους βάρη που είχε φορτώσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στο φορολογικό, ασφαλιστικό και σε μια σειρά από άλλα πράγματα”, ανέφερε μεταξύ άλλων και υπενθύμισε ότι την περίοδο της πανδημίας η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των επιχειρήσεων με τρόπους που νομίζω ότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν αλλά αποτυπώνεται και στη επαναλειτουργία τους και στο γεγονός ότι έχουμε παραπάνω επιχειρήσεις.
Και συνέχισε λέγοντας ότι δίνουμε κίνητρα σε αυτές τις επιχειρήσεις ” έτσι ώστε να βρουν πεδίο και μοντέλο και πλατφόρμα συνεργασίας για να δυναμώσουν και προς όφελος δικό τους και προς όφελος των τοπικών οικονομιών . ‘Eχουμε πλήρη συνείδηση και συναίσθηση το τι σημαίνει μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για την κουλτούρα του ελληνικού επιχειρείν κυρίως στην Περιφέρεια .Και οι πολιτικές μας και τα κίνητρα που δίνουμε και φορολογικά και άλλα, ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουμε, της στήριξης να αποκτήσουν ικανό και κρίσιμο μέγεθος το οποίο είναι απαραίτητο παντού, είναι απαραίτητο στο λιανεμπόριο, είναι απαραίτητο σε επαγγελματίες , είναι απαραίτητο στην αγροτική παραγωγή για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ανταγωνισμού του σήμερα”.” Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και απαντάει ακριβώς σε αυτή την ανάγκη να τους δυναμώσουμε , να γίνουν πιο ανθεκτικοί, να μπορούν να διεκδικούν περισσότερα πράγματα , μεγαλύτερες αγορές και να επιβιώνουν μέσα σε αυτό το περιβάλλον το οικονομικό και το ανταγωνιστικό .Έχουμε αποδείξει ότι και στηρίζουμε με συγκεκριμένα πράγματα .Και αυτοί που το ξέρουν πρώτα και πάνω από όλα είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες”, κατέληξε .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.