Quantcast
ΟΛΘ: Διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή - enikonomia.gr
share

ΟΛΘ: Διανομή μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή

δημοσιεύτηκε:

Την αναβολή της απαλλαγής των μελών της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΘ (Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης) από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της χρήσης 2017, ζήτησε και έλαβε, ύστερα από σχετική ψηφοφορία στη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, ο βασικός μέτοχος της – η κοινοπραξία South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT).

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ Boris Wenzel, διευθύνων σύμβουλος της Terminal Link, ζήτησε την αναβολή, λέγοντας ότι ήδη διεξάγεται μια αναλυτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η κατάσταση που περιγραφόταν στους υποψήφιους επενδυτές στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης του 67% του οργανισμού, ειδικά για τον εξοπλισμό του, είναι αυτή που βρήκε η κοινοπραξία SEGT, που ανέλαβε το μάνατζμεντ.”Θέλουμε περισσότερη σαφήνεια”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Wenzel.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Wenzel επισήμανε ότι η έρευνα θα διαρκέσει ένα με δύο μήνες, ενώ δήλωσε ότι στη συνέχεια θα διερευνηθεί το εάν υπήρχε πρόθεση ή όχι.

Στη σημερινή συνέλευση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σωτήρης Θεοφάνης, επισήμανε ότι παρά τη λογιστική μείωση των κερδών για τη χρήση του 2017, η εταιρεία, θέλοντας να δείξει την “εμπιστοσύνη της στους μετόχους της”, πρότεινε και έγινε αποδεκτό, τη διανομή μερίσματος, ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι συνολικά τη διανομή 4,536 εκατ. ευρώ, με καταβολή του στις 11 Ιουλίου 2018. Υπενθυμίζεται, ότι το 2017 είχε αποφασιστεί η διανομή μερίσματος 0,49 ευρώ ανά μετοχή, από τα κέρδη του 2016.

Αναφερόμενος στη μείωση των κερδών της εταιρείας το 2017, ο κ. Θεοφάνης επισήμανε ότι η πτώση έχει καθαρά λογιστικά χαρακτηριστικά και αφορά σε αναπροσαρμογές και προβλέψεις που έγιναν στο πλαίσιο της διάθεσης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ να καταγράψει “ρεαλιστικά και πραγματικά” την κατάσταση της εταιρείας, ιδίως σε ότι αφορά τον μηχανολογικό εξοπλισμό, την κατάστασή του, τον χρόνο ζωής του και την αξία του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοφάνης, επανέλαβε ότι ήδη η νέα διοίκηση του λιμανιού αποφάσισε επενδύσεις της τάξης των 28,6 εκατ. ευρώ, που δεν προβλέπονταν αρχικά, με στόχο την αναβάθμιση του εξοπλισμού του λιμανιού και έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. “Είναι συγκροτημένο και δραστικό το επενδυτικό μας πρόγραμμα”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αναβαθμιστεί ο μηχανικός εξοπλισμός και να καταστεί αποτελεσματικότερη η λειτουργία του λιμανιού.

Ο κ. Θεοφάνης, σημείωσε, ότι το αργότερο το πρώτο τετράμηνο του 2019 θα είναι “τα πάντα έτοιμα”, ώστε οι υποχρεωτικές επενδύσεις, που ανέλαβε τη δέσμευση η κοινοπραξία να υλοποιήσει, να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν το 2022, αντί του 2024.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.