Quantcast
ΟΤΕ: "Τρέχει" 4ετές επενδυτικό πρόγραμμα 1,3 δισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

ΟΤΕ: “Τρέχει” 4ετές επενδυτικό πρόγραμμα 1,3 δισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Σε νέες επενδύσεις ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ θα προβεί ο όμιλος ΟΤΕ στο Διαδίκτυο και σε υπηρεσίες σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα την επόμενη τετραετία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσα στο 2016 ο Όμιλος σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη 4G/4G+, αλλά και την κάλυψη VDSL. Επίσης, έχει την ετοιμότητα να υλοποιήσει την τεχνολογία Vectoring, μέσω της οποίας μπορεί να προσφέρει ταχύτητες έως 100 Mbps στο σταθερό internet, σε περίπτωση που λάβει την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής.

«Στις επενδύσεις συμπεριλαμβάνεται και o σταδιακός εκσυγχρονισμός του δικτύου με τον μετασχηματισμό του σε All IP, σε όλο το εύρος των υποδομών και των υπηρεσιών του Ομίλου. Ο μετασχηματισμός του δικτύου σε All IP θα εξελιχθεί με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2018, με στόχο την παροχή κορυφαίας ποιότητας ΙP τηλεφωνίας και high definition (HD) voice, καθώς και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Τέλος, εντός του 2016 θα λανσαριστούν υπηρεσίες Υβριδικού Internet (ενοποίηση Σταθερού και Κινητού Internet), μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας Hybrid Access, την οποία πρώτος ο Όμιλος παρουσίασε στην Ελληνική Αγορά», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο όμιλος παραμένει με διαφορά ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα, καθώς οι επενδύσεις του μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.