Quantcast
Παρευξείνια Τράπεζα: Δάνειο 50 εκατ. ευρώ για συγκρότημα Υγείας στην κεντρική Τουρκία - enikonomia.gr
share

Παρευξείνια Τράπεζα: Δάνειο 50 εκατ. ευρώ για συγκρότημα Υγείας στην κεντρική Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία ολοκληρωμένου συγκροτήματος Υγείας σε περιοχή του Ικονίου (Konya Κaratay) στην κεντρική Τουρκία, χορηγεί η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου («Παρευξείνια»), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ισλαμική Αναπτυξιακή Τράπεζα (IDB), καθώς και από τις εμπορικές τράπεζες Unicredit και Siemens Bank.

Το δάνειο χορηγείται σε εταιρεία-όχηµα ειδικού σκοπού, που λειτουργεί υπό τη σκέπη της YDA Insaat Sanayi ve Ticaret SA, στο πλαίσιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Το εν λόγω συγκρότημα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος της τουρκικής κυβέρνησης, ύψους 10 δισ. δολ, το οποίο έχει ώς στόχο τη δημιουργία 30 νέων εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών Υγείας με 26.000 κλίνες σε όλη τη χώρα, σε συνεργασία με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

«Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε μαζί με αντίστοιχους οικονομικούς οργανισμούς και διακεκριμένες εμπορικές τράπεζες στη στήριξη της στρατηγικής προτεραιότητας της Τουρκίας για την αναβάθμιση της υποδοχής του τομέα Υγείας στη χώρα. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του είδους, στο οποίο μετέχουμε στην αγορά της Τουρκίας» δήλωσε ο πρόεδρος τη Παρευξείας Ιχσάν Ουούρ Ντελικανλί (Ihsan Ugur Delikanli), μετά την υπογραφή της δανειοδοτικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Παρευξείνια είναι διεθνής χρηματοδοτικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η Τράπεζα στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και την περιφερειακή συνεργασία, χορηγώντας δάνεια, πιστωτικές γραμμές και εγγυήσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και εμπορίου στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στις χώρες-μέλη της. Το εγκεκριμένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε 3,45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Παρευξείνια Τράπεζα έχει βαθμολογηθεί μακροπρόθεσμη «Α-» από τη Standard and Poor’s και «A2» από τη Moodys.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.