Quantcast
Pasal Development: Μικρή μείωση σημείωσαν τα λειτουργικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο - enikonomia.gr
share

Pasal Development: Μικρή μείωση σημείωσαν τα λειτουργικά έσοδα το πρώτο εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Ελαφρώς μειωμένα αλλά σε ικανοποιητικά επίπεδα ανήλθαν τα λειτουργικά έσοδα της PASAL Development το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ειδικότερα τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,57 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 1,27$%.


Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία: «Η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.6.2017 σε 97,1 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το πρώτο εξάμηνο 2017 ανήλθαν σε ζημίες 5,95 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,59 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2016. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αύξηση των ζημιών οφείλονται κατά κύριο λόγο στην μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης μεταφερόμενων ζημιών κατά 4,14 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 128,86 εκατ. ευρώ από 128,22 εκατ. ευρώ την 31.12.2016. Μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της η PASAL στην TRASTOR και μετά από μία επιτυχημένη διαχείριση της ΑΕΕΑΠ για 6 έτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η PASAL έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου AthensHeart εμφανίζει μικρή άνοδο (1%) σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων του σε σχέση με το 2016 παραμένουν σταθερές. Μετά το β’ εξάμηνο του 2016 η εταιρεία υπέγραψε αρκετές νέες μισθώσεις και αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.