Quantcast
Περιορισμένο το ενδιαφέρον για δημοπρασία φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ - enikonomia.gr
share

Περιορισμένο το ενδιαφέρον για δημοπρασία φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Περιορισμένο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από προμηθευτές και μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές κατά τη χθεσινή δημοπρασία φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ για το β΄τρίμηνο του έτους.

Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως σε εποχικούς παράγοντες, καθώς «παραδοσιακά» στο β΄τρίμηνο κάθε έτους η ζήτηση είναι χαμηλότερη (σε σύγκριση για παράδειγμα με το peak της χειμερινής περιόδου) αλλά και στο ότι ήδη οι προμηθευτές έχουν εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ποσότητες μέσω της αγοράς.
Στην 1η Φάση της δημοπρασίας,σύμφωνα με το energia.gr διατέθηκε ποσότητα 479.739,174 MWh, σε 50.000 τμήματα των 9,595 ΜWh, με ενδεικτική τιμή εκκίνησης κάθε μεριδίου τα 208,54 δολάρια και έμειναν αδιάθετες οι 402.000 MWh ή το 12%.
Σε αυτή τη φάση δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι κάτοχοι άδειας προμήθειας και οι «επιλέγοντες πελάτες» (οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές).
Στη δεύτερη φάση της δημοπρασίας, που η η ζήτηση ήταν ανύπαρκτη, διατέθηκαν προς πώληση 287.830,171 MWh, σε 50.000 τμήματα των 5,757ΜWh, με ενδεικτική τιμή εκκίνησης κάθε μεριδίου τα 125,12 δολάρια.
Σε αυτή τη φάση δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι προμηθευτές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.