Quantcast
Πρωτοβουλία για την εξωστρέφεια των ελληνικών e-shops - enikonomia.gr
share

Πρωτοβουλία για την εξωστρέφεια των ελληνικών e-shops

δημοσιεύτηκε:

Τις διαδικασίες δημιουργίας «cluster» για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, ξεκίνησε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association-GRECA),   προκειμένου να υποστηρίξει τα ελληνικά e-shops στην εξαγωγική δραστηριότητά τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, το ΔΣ του GRECA αλλά  και  τα στελέχη του κλάδου, στράφηκαν στις αγορές του εξωτερικού,  προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η ανάπτυξη των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops).

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι online καταναλωτές  στην Ευρώπη είναι 264 εκατομμύρια, ενώ οι ετήσιες online αγορές  άγγιξαν μόλις τα 320 δισεκατομμύρια ευρώ, την περίοδο  2014.

Ενδεικτικά, κάποιοι στόχοι  του cluster διασυνοριακών ηλεκτρονικών πωλήσεων του GRECA, είναι οι παρακάτω: η εποικοδομητική ανταλλαγή γνώσης μεταξύ των μελών του για θέματα eLogistics, ePayments & eLegal, η γόνιμη συνεργασία τους σε ζητήματα διεθνούς marketing & operations και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που «ανοίγουν τον δρόμο» προς το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι εταιρείες που μπορούν να συμμετέχουν στο cluster, πρέπει να είναι ηλεκτρονικά καταστήματα, που πραγματοποιούν ήδη παραγγελίες στο εξωτερικό ή και ηλεκτρονικά καταστήματα, που έχουν στον άμεσο προγραμματισμό τους την εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Πάντως η  πρώτη συνάντηση του cluster, θα πραγματοποιηθεί  στις 21 Απριλίου  2015 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Athens και το θέμα της συνάντησης είναι «eLogistics: Κόστος μεταφοράς προϊόντων στο εξωτερικό».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.