Quantcast
Quest: Μεγάλες επενδύσεις και αντοχές στα κόστη - enikonomia.gr
share

Quest: Μεγάλες επενδύσεις και αντοχές στα κόστη

δημοσιεύτηκε:

Παρά την πίεση λόγω αυξημένου ενεργειακού κόστους και την επιβράδυνση της ζήτησης ο όμιλος Quest αναμένει να αναπτυχθεί και φέτος με ήπια αύξηση του κύκλου εργασιών και διατήρηση των επιπέδων κερδοφορίας στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα.

Η εταιρεία έχοντας ισχυρή ρευστότητα θα επενδύσει φέτος 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος στο δεύτερο εξάμηνο, με έμφαση στη Γενική Δημητρίου που ενισχύει την παρουσία του ομίλου στις χονδρικές πωλήσεις κλιματιστικών και λοιπών ηλεκτρικών συσκευών.

Στη Γενική Δημητρίου αναμένεται να γίνει αύξηση κεφαλαίου της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά στις πωλήσεις του ομίλου μπορεί να υπερβεί και τα 40 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον το νέο υπερσύγχρονο logistic της ACS θα είναι έτοιμο εντός του πρώτου εξαμήνου γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία. Στους πρώτους μήνες του 2022 η εταιρεία παρουσιάζει μείωση του όγκου πωλήσεων η οποία είναι δικαιολογημένη καθώς την ίδια περίοδο του 2021 υπήρχε lockdown αλλά εκτιμάται ότι εντός της χρονιάς οι απώλειες θα περιοριστούν. Επενδύσεις θα γίνουν και στην ενέργεια και συγκεκριμένα σε φωτοβολταϊκά. Οι επενδύσεις έχουν καθυστερήσει καθώς η κρίση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχει δημιουργήσει πρόβλημα και με τα πάνελς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.