Quantcast
Ρήγας (Energean Oil): Αντίδοτο στην κρίση οι επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας - enikonomia.gr
share

Ρήγας (Energean Oil): Αντίδοτο στην κρίση οι επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Ως ευκαιρία για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις της χώρας χαρακτήρισε το επενδυτικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας.

Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο του Athens Energy Forum 2016 που διοργανώνεται στην Αθήνα, ο κ. Ρήγας επεσήμανε ότι μοναδικός δρόμος για να αφήσει η ελληνική οικονομία πίσω της την κρίση είναι να πραγματοποιηθούν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν εισόδημα και θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ρήγας πρόσθεσε ότι, με δεδομένο ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλέον ενισχυθεί με την διαδικασία της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης, είναι σε θέση και πρέπει να στηρίξουν τις επιχειρήσεις εκείνες που επενδύουν στις προοπτικές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, θα αποκτήσουν τεχνογνωσία στη λειτουργία νέων τομέων, όπως η έρευνα και η αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

«Η Energean Oil & Gas, παρά τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία έχει αγγίξει ακόμη και το 75% μέσα σε ενάμιση χρόνο, συνεχίζει να επενδύει στον Πρίνο, έχοντας δημιουργήσει περίπου 150 θέσεις εργασίας και έχοντας πολλαπλασιάσει τα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου της χώρας από 2 εκατ. βαρέλια σε 30 εκατ. βαρέλια μέσα σε μια επταετία. Η ύπαρξη ακριβώς αυτών των βεβαιωμένων αποθεμάτων αλλά και το ιδιαίτερα χαμηλό break even – ακόμη και κάτω από τα 25 δολάρια εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση της παραγωγής στα 5.000 βαρέλια ημερησίως  – που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Πρίνου, αποτελεί το βασικό κίνητρο για την συνέχιση των επενδύσεων που πραγματοποιούνται εδώ και δύο χρόνια με επίκεντρο τις 15 γεωτρήσεις που έχει ξεκινήσει το γεωτρύπανο Energean Force στον Κόλπο της Καβάλας”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas ανέφερε ότι το πρόγραμμα της εταιρείας προβλέπει και την κατασκευή μίας νέα εξέδρας – της πρώτης μετά το 1977 – για την αξιοποίηση του κοιτάσματος Έψιλον. Η στήριξη του προγράμματος και από τον εγχώριο τραπεζικό τομέα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή η νέα μεγάλη επένδυση, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, να υλοποιηθεί στο μεγαλύτερό της μέρος από εγχώριες επιχειρήσεις και Έλληνες εργαζόμενους, προσφέροντας νέα προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.