Quantcast
Σε διαβούλευση με πιστώτριες τράπεζες για νέα χρηματοδότηση βρίσκεται η εταιρία Μπουτάρη - enikonomia.gr
share

Σε διαβούλευση με πιστώτριες τράπεζες για νέα χρηματοδότηση βρίσκεται η εταιρία Μπουτάρη

δημοσιεύτηκε:

Σε διαβούλευση με πιστώτριες τράπεζες για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής υφιστάμενων δανείων και για νέα χρηματοδότηση βρίσκεται η εταιρία Μπουτάρη Οινοποιητική για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης: «Οι ενδείξεις, για ευόδωση των συζητήσεών, είναι θετικές. Η εταιρία εκτιμά ότι οι προσπάθειές προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε αντίθετη περίπτωση όμως, η οικονομική κατάσταση του ομίλου θα είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, «γίνεται προσπάθεια συνεργασίας με εμπορικούς οίκους για την προώθηση των πωλήσεών μας είτε με την είσοδό σε νέες αγορές είτε με καλύτερη παρουσία μας σε ήδη υφιστάμενες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, υπεγράφησαν οι παρακάτω συμφωνίες. Η πρώτη είναι με εταιρεία του κλάδου και προσβλέπει στην αύξηση των εξαγωγών και στην ενίσχυση της παρουσίας στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Η συμφωνία αυτή άρχισε να υλοποιείται. Η δεύτερη συμφωνία έχει συναφθεί μεταξύ της Κινεζικής Κρατικής Εταιρείας Τροφίμων και Ποτών και εμπορικών οίκων που εδρεύουν στη Κίνα και αφορούν εξαγωγές κρασιών στην Κίνα το συνολικό ύψος των οποίων μέχρι το 2019 θα ανέρχονταν στο ποσό των 50 εκατ. δολαρίων.

Η υλοποίηση της συμφωνίας πιστεύαμε ότι θα άρχιζε από το τρίτο τρίμηνο του 2014 αλλά άρχισε από τον Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πωλήσεις συνολικού ποσού 101 χιλ. ευρώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.