Quantcast
Σεισμόπληκτοι: Νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ των επιχειρήσεων -Ποιες αφορά - enikonomia.gr
share

Σεισμόπληκτοι: Νέα παράταση για την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ των επιχειρήσεων -Ποιες αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 29 Οκτωβρίου του 2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις Δήμων Μίνωα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ.
” Η παράταση αφορά στις δηλώσεις Φ.Π.Α. με υποχρέωση υποβολής 30 Σεπτεμβρίου του 2021 και χορηγείται για την εξυπηρέτησης και διευκόλυνση των υποκειμένων στο φόρο διότι λόγω της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε την 27 Σεπτεμβρίου 2021 και των ζημιών που αυτή προκάλεσε, απορρυθμίστηκε η οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων στην γεωγραφική περιοχή των Δήμων Μίνωα Πεδιάδος και Αρχανών – Αστερουσίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης”, προστίθεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ ( χρεωστικής -μηδενικής -πιστωτικής) για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία μηνός Αυγούστου έληγε σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου.

Για την αυθαίρετη δόμηση στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας διευκρίνισε χθες γιατί δίνονται σημαντικά ποσά αποζημιώσεων στους σεισμόπληκτους Ηρακλείου της Κρήτης. Όπως είπε ότι ” στο Ηράκλειο Κρήτης από ό,τι ξέρουμε και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει αυθαίρετη δόμηση. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τους πολίτες. Έχει διαχρονική ευθύνη η Πολιτεία και πρέπει να βάλουμε μια άνω τελεία εκεί και αυτό κάνουμε” και εκτίμησε ότι θέμα θα πρέπει να κλείσει καθώς ” αυτή τη στιγμή το κράτος είναι εκεί και άμεσα δίνει ένα ποσό των 20.000 ευρώ, 14.000 ευρώ στεγαστικής συνδρομής και 6.000 ευρώ που είναι η κρατική συνδρομή. Αυτό δεν ε΄χει ξανά γίνει τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι το οποίο δείχνει το κράτος ότι είναι παρόν “.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.