Quantcast
Σήμα ποιότητας για ελληνικά εστιατόρια από τη ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ - enikonomia.gr
share

Σήμα ποιότητας για ελληνικά εστιατόρια από τη ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να πιστοποιηθεί η ελληνική κουζίνα, αλλά και να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο τα ελληνικά τρόφιμα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ), Αριστοτέλης Καρβέλας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αξία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων του κλάδου των τροφίμων-ποτών.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου – ενόψει της έναρξης των διεθνών εκθέσεων 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού “Detrop” και της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Οίνου «Oenos» που ξεκινούν αύριο τη λειτουργία τους στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσουν έως και την 1η Μαρτίου -,  ο κ. Καρβέλας ανέφερε ότι ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ έχει 67 μέλη και πάνω από 5.000 εστιάτορες-πελάτες σε 17 χώρες της ΕΕ και εκτός αυτής.

Τα μέλη του συνδέσμου λαμβάνουν το 60% των αγαθών από την Μακεδονία και ο τζίρος των προμηθειών που αγοράζουν ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ε.ίπε ο κ. Καρβέλας.

Σημείωσε δε ότι σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ δημιούργησε το πρώτο ελληνικό σήμα ποιότητας ελληνικής μεσογειακής γαστρονομίας.

Το Σήμα, όπως εξήγησε, θα απονέμεται σε εστιατόρια, όχι μόνο με ελληνική αλλά και διεθνή κουζίνα, τα οποία, όμως, στα ελληνικά πιάτα που προσφέρουν, θα χρησιμοποιούν τουλάχιστον στο 60% των συστατικών γνήσια ελληνικά προϊόντα, ενώ θα ακολουθούν και την ελληνική μαγειρική παράδοση. Επιδίωξη του Συνδέσμου είναι, το σήμα αυτό να πάρει και τη σφραγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.