Quantcast
Σημαντική διάκριση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell - enikonomia.gr
share

Σημαντική διάκριση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell

δημοσιεύτηκε:

Αξιόλογες θέσεις κατέκτησαν οι τρεις ελληνικές συμμετοχές, στη 30ή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Μαραθωνίου Οικονομίας της Shell.

Στη φετινή 30ή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Μαραθωνίου Οικονομίας της Shell, συμμετείχαν 197 ομάδες από 26 χώρες, οι οποίες ταξίδεψαν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, για να διαγωνιστούν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες σχεδιασμού αυτοκινήτου: τη φουτουριστική κατηγορία «Prototype» και την κατηγορία «Urban Concept», με επιλογή ενός από επτά διαφορετικούς τύπους ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, οι ελληνικές συμμετοχές, έδωσαν δυναμικά το «παρών», σημειώνοντας αξιόλογα αποτελέσματα:

Η Ομάδα «Προμηθέας» της  Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα  και κατέλαβε την 10η θέση.

Η Ομάδα «TUC Eco Racing» από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαγωνίστηκε στην κατηγορία Urban Concept (Hydrogen) µε το εξελιγμένο όχημα πόλης Eco Racer (ΕR2015) και κατέκτησε την  4η θέση.

Η Ομάδα «Ποσειδώνας»  η οποία αποτελούνταν από  τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Αυτοματισμού, καθώς και από τα τμήματα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.) διαγωνίστηκε στην κατηγορία Prototype (Βattery Electric) με το πρωτοποριακό ηλεκτροκίνητο όχημα Τριήρης και κατέκτησε την 22η θέση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.