Quantcast
Στα 1,57 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά έσοδα της PASAL Development το πρώτο εξάμηνο - enikonomia.gr
share

Στα 1,57 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά έσοδα της PASAL Development το πρώτο εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Στο ποσό των 1,57 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) της PASAL Development ΑΕ το πρώτο εξάμηνο του 2016 έναντι 1,88 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αξία των ακινήτων του ομίλου διαμορφώθηκε την 30.06.2016 σε 113,5 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος της περιόδου ανήλθε σε 125,79 εκατ. ευρώ απο 124,66 εκατ. ευρώ την 31.12.2015.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του πρώτου εξαμήνου 2016 ανήλθαν σε ζημίες 2,59 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,05 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2015.

Κατά το πρώτο εξάμηνο 2016 η PASAL παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους 0,23 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,37 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου 2015.

«Μετά την πώληση του συνόλου των μετοχών της η PASAL στην TRASTOR και μετά από μία επιτυχημένη διαχείριση της ΑΕΕΑΠ για 6 έτη μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες η PASAL έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του υπόλοιπου χαρτοφυλακίου της και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου AthensHeart στον Ταύρο, εν μέσω μιας ευνοϊκότερης κατάστασης για τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το εμπορικό κέντρο AthensHeart εμφανίζει άνοδο 3% των πωλήσεων των καταστημάτων του σε σχέση με το 2015 παρά την γενικότερη μείωση των λιανικών πωλήσεων και της συνεχιζόμενης ύφεσης της αγοράς.

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ η καθυστέρηση στην αξιολόγηση και της υλοποίησης μνημονιακών υποχρεώσεων σε συνδυασμό με μέτρα όπως η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων (όπως του ΕΝΦΙΑ) είχαν περαιτέρω αρνητική επίδραση στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων επιτείνοντας την έλλειψη ρευστότητας, την μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και της στασιμότητας των επενδύσεων.

Η PASAL προωθεί σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες την έγκριση επιχειρηματικού πλάνου το οποίο περιλαμβάνει και τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Η Διοίκηση της PASAL, εκμεταλλευόμενη την οργάνωση και την εμπειρία της, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που θα παρουσιαστούν στον κλάδο του real estate κυρίως μέσω των αναδιαρθώσεων του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών με την συμμετοχή και ξένων επενδυτών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.