Quantcast
Στάση εργασίας και διαμαρτυρίες των εργαζομένων του ΟΛΘ - enikonomia.gr
share

Στάση εργασίας και διαμαρτυρίες των εργαζομένων του ΟΛΘ

δημοσιεύτηκε:

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), Κωνσταντίνου Μέλλιου, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της πόλης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- να προχωρήσουν οι 78 προσλήψεις με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, που είχαν αποφασιστεί ομόφωνα από το ΔΣ του Οργανισμού, τις οποίες οι ίδιοι θεωρούν απολύτως απαραίτητες για την κανονική λειτουργία του λιμένος.

Επίσης, πρόσφατα κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για «απαξίωση του λιμένος», με αποτέλεσμα να παραγγελθεί προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, ενώ ζητούν ακόμη την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τους λιμενεργάτες. Εκφράζουν δε την πλήρη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, διεκδικώντας να παραμείνει αναλλοίωτος ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Την ώρα της κινητοποίησης, στον χώρο του γραφείου του κ. Μέλλιου βρίσκονταν ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, Δημήτρης Ρούτος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μέλλιος επεσήμανε ότι οι απαντήσεις για όλα αυτά τα θέματα δίδονται θεσμικά και όχι μπροστά στις κάμερες. Πρόσθεσε ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το λιμάνι δεν υπήρχε καμία αναφορά σε δεκάδες περαιτέρω προσλήψεις, οπότε αν αυτές γίνονταν, τότε το πρόσθετο εργασιακό κόστος που θα προέκυπτε «θα το ζητούσε πίσω ο επενδυτής από το ελληνικό Δημόσιο». Διατύπωσε δε την εκτίμηση, ότι «οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις 78 προσλήψεις σαν πρόσχημα για να αντιδράσουν στις επιτυχημένες μέχρι στιγμής εξελίξεις, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμένος».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΛΘ, Φανή Γουργούρη, επεσήμανε πως οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν με κάθε τρόπο ότι «δεν προκύπτει καμία δέσμευση, ούτε από τη σύμβαση παραχώρησης, ούτε από τη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών, ότι ο αριθμός των εργαζομένων και το υπάρχον προσωπικό θα παραμείνει αυτό που αναρτήθηκε στο data room και στα λοιπά διαβεβαιωτικά έγγραφα. […] Δεν παρουσιάζεται κανένα αναρτημένο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι υφίσταται καθ’ οιονδήποτε τρόπο δέσμευση για μη διενέργεια προσλήψεων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.