Quantcast
Στο επίκεντρο της ανάπτυξης τα Ελληνικά Logistics - enikonomia.gr
share

Στο επίκεντρο της ανάπτυξης τα Ελληνικά Logistics

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας για το 2015, αλλά και της ενημέρωσης της νέας κυβέρνησης, για τη σημασία του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εθνική και παγκόσμια οικονομία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Νίκος Ροδόπουλος, ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού  Μιχάλης  Νικολακάκης και  η  Σύμβουλος  του Υπουργείου σε θέματα Μεταφορών, Έλλης Παπακοσμά.

Ειδικότερα, τα θέματα που τέθηκαν στην συνάντηση, ήταν τα ακόλουθα: Η εφαρμογή του νόμου για την εφοδιαστική 4302/2014, αλλά και η υποστήριξη του Υπουργείου στις δράσεις της EEL, με κυρίαρχη την αιγίδα στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «η πρόθεση της νέας κυβέρνησης, ήταν η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και η προώθηση των σχετικών θεμάτων, με στόχο την ανάπτυξή της».

Από την πλευρά του ο κ. Ροδόπουλος  επισήμανε : «τους πυλώνες ανάπτυξης της εφοδιαστικής αλυσίδας (υποδομές, κίνητρα, απλοποίηση διαδικασιών κτλ.), αλλά  και το Master Plan της EEL, το οποίο αποτελεί τη βασική δομή του Ν4302».

Τέλος ο ίδιος τόνισε τον ρόλο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των logistics και συνέχισε  διευκρινίζοντας  ότι : «η περιπόθητη ανάπτυξη, μπορεί και πρέπει, να ξεκινήσει από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μειώνοντας την ανεργία και επανεκκινώντας την παραγωγικότητα».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.